Вдъхновената от The Witcher игра с карти Gwent скоро и за Android

След известно чакане и потребителите на Android ще получат възможност да се забавляват с играта Gwent на CD Projekt, която е вдъхновена от популярната поредица The Witcher. Приложението ще е достъпно през март, а желаещите да са сред първите, които ще го изпробват, могат още сега да се запишат в Play Store. За тях ще има специален аватар.

Gwent се появи като забавление в таверните на чудесната The Witcher 3: Wild Hunt, но няколко години по-късно полската компания реши да пусне самостоятелна free-to-play игра. Тя беше значително променена, за да добави повече тактически елементи и дълбочина. След това последваха други промени и дори spin-off самостоятелна кампания (Thronebreaker: The Witcher Tales).

Междувременно CD Projekt спря поддръжката на Gwent за Xbox One и PlayStation 4, за да се фокусира върху значително по-популярните версии за PC и iOS. Към тях на 24 март ще бъде добавено и изданието за Android. Възможна е междуплатформена игра между трите версии, а прогресът и направените покупки се пазят независимо от устройството.