Apple ще намали производството на iPhone с 10%

Apple ще намали производството на iPhone с 10%

За втора поредна година Apple се кани да намали производството на iPhone като следствие от по-слабите от очакваното продажби, твърди информация на японското бизнес издание Nikkei. От публикацията става ясно, че търсенето на iPhone 7 е разочароващо и за първите три месеца на следващата година американската компания се кани да намали с около 10% поръчките към своите подизпълнители. Подобна мярка беше предприета и в началото на тази година заради натрупаните непродадени количества от iPhone 6s в края на 2015.

Аксесоари за:

Според Nikkei това е принудило компанията да намали с около 20% поръчаните количества от iPhone 7, но редукцията не е била достатъчна, за да посрещне по-слабото търсене на смартфоните. Заради добавянето на безконтактни възможности за разплащане, продажбите на устройствата в Япония са големи, но това не може да компенсира по-слабото представяне в глобален мащаб. Все пак в средата на януари ще знаем какво е търсенето на iPhone 7, защото тогава компанията ще обяви следващите си тримесечни финансови резултати.

Източник: Nikkei

 • Не знам какви глупости говориш за загуба на процесорно време, виртуализация и тем подобни, при положение че S7 "държи" два пъти по-дълго време при едни и същи натоварвания, а мултитаскинга на android е истинско удоволствие. Говориш така сякаш някой ще изтрелва совалки през телефона (ios, който е доста ограничаващ като възможности за персонализация, добавяне на собствен софтуер и тн). Камерата е МНОГО по-добра от тази на iphone, за дисплея предполагам че всички са наясно (от години). Някой по-горе беше писал че съм лъган с извития дисплей, който нямал смисъл. Казвам - дизайна е много по-удобен за хващане, работа с една ръка, много по-красив (лично мнение и на клиенти), освен това е функционален с бързото меню, което тепърва ще се развива. Кой е лъган и кой не, не знам, но след няколко години епъл ще последват тенденциите с извития дисплей, дори могат да го обявят за "иновация". Една друга OS, която използва чист код (нейтив?! ай сиктир), имаше много по-голям потенциал за развитие, просто изтърваха момента.. Извън темата - дори големи медии вече признават MS като по-иновативна от Apple :) - справка surface book и работната им станция - 2 пъти повече стойност за парите сравнено с провала на макбук. Дори хората в дизайна и изкуството мигрират. Джобс го няма и фирмата отива там където беше, просто натрупаха много средства и падането е по-меко :)
  obje
 • algor напълно съм съгласен с теб. Апле не е това което беше с Джобс
  apolon25
 • Безспорен факт е това, приятелю и аз не мога да отрека истината в думите ти. Аз ползвам въпросната марка от модела 2G и първите 2-3-4 години бях и аз от онези фенове, които имах всичко с марката и даже трите ми апарата (тогава още нямаше двусимови) също бяха такива. След това дойде "изтрезняването" и продължавам да ползвам молибните им апарати и в къщи iMac-а, но това не ми пречи да съм обективен и в доста мнения из форума да си ги критикувам градивно. А всъщност какво да ги критикувам градивно - последната година направо се усраха с iOS и масови проблемни бройки и замени гаранционни и какво ли не. Повярвай ми, знам, че не са това, което бяха като качество, но продължавам да се кефя на много неща като цяло. :)
  algor
 • algor, ако си следил наживо историята на тази фирма / аз го правя от 1987 / щеше да знаеш че има една интересна зависимост между присъствието на Стиви в нея и резултатите и.
  iavorski
 • [Quote] и Апле бавно но сигурно върви към дъното.[/Quote] Това го слушам и чета от 5-6 години вече, но фактите говорят друго. Вече нова година мина, а в сума държави още не може да се задоволи търсенето на 7-цата и 7 Plus най-вече и има все още недостиг на бройки и голямо търсене. А относно намаляването на производството - да, съвсем нормално е на месец 3-4-5 да бъде намалено производството, след като се задоволи първоначалната истерия с купуването на който и да е апарат. Предполагам с S8 и Note 8 на Самсунг ще бъде същото, а и при всяка друга марка, която има многобройни фенове по света.
  algor
 • "Най-желан", за когото? Освен някой зомби не преминал на кигаец или кореец. Не очаквайте нещо не виждано. Чичо Джобс го няма и Апле бавно но сигурно върви към дъното.
  apolon25
 • Естествено, че ще намали производатвото, особенно като почнат феновете им да осъзнават, че плащат луди пари за боклуци... Да спрат производство дано!
  Wallker
 • Нормално е да свиват производството. Всичко освен 6S Plus и 7 Plus е боклук.
  LegolasElf
 • Вижте, каквото и да си говорим, септември месец iPhone 8 ще бъде най-желаният телефон, което пък има един сериозен недостатък, а той е, че особено в БГ ще има да се чака поне до Коледа за налични бройки. Самсунга се надява пролетта да захлебят малко с новия си модел след пълния провал с онова горящо и опасно недоразумение, но тук отново ще има разочарования, защото голяма част от потребителите ще изберат да изчакат до септември месец (особено тези, които не са сменяли телефона си в последните 3 години). И преди да почнете да философсвате (начело с г-н росенчо) искам да уточня, че не визирам точно вас, двадесетина зомбирани самсунг привържаници/епъл хейтърчета, вие сте една мъничка капка в океана. Към днешна дата "market capitalization" на Apple е в пъти по-голяма от тази на самсунг, въпреки че последния произвежда n-на брой стоки, докато Apple разчита основно на един продукт- iPhone, това ужасно грозно дърво :D
  mobilebsux
 • iOS приложенията ползват нейтив за ОС код , няма я Джава виртуалната машина от Андроид. Фрути Ко направи комплект close-to-the-metal инструменти за ускоряване на програмния код. Чипсетите на Apple традиционно са с най- големият транзисторен бюджет в индустрията, безспорно са и с най-оптимизираната 64-битова архитектура и без излишния 32-bit legacy багаж. Айфоня не цикли на празен ход в игри и приложения, не хаби процесорно време,ток и оперативна памет да виртуализира. Въобще като завършена компюътрна джаджа е доста напред с 'матрила'. Това че запазва консервативен външен вид е нормално , предвид налетите милиарди в реклама разпознаваемостта на устройството. Тази конкретна визия е инвестиция, която се изплаща поне две години, преди да се модернизира. Пазара на смартфони стигна етап на насищане . Нормално е устройство за дълготрайна употреба да не се подменя всяка година. Място за иновации на този пазар има, доказа го МиМикс.
  A4i
 • Лъган си ти, че този крив дисплей на 7 edge, възхваляван като голяма новост, е нещо смислено.
  kipe
 • [Quote]obje: Това с "претоплената манджа" е много много вярно.. лека полека хората, колкото и да са заблудени започват да разбират че са биле лъгани! [/Quote] С какво са лъгани? Всеки нов телефон да е с нов дизайн ли искаш? Сигурно разликата между S6 и S7 за теб е от тук до Луната, нали? Купувам, ползвам, когато му дойде времето го сменям - въобще не ми дреме за "дизайна" (още по-малко пък за материали на изработка), че бил същия/приличал на еди кой си.
  centur
 • Това беше логично.. Преди няколко дни дадох моят телефон S7 Edge на приятел, който използва iphone от създаването му ?!... Беше как да кажа, леко объркан :D ... Малко след това му прехвърлих и снимки от бар, за да ги прегледа на компютъра, каза само "брей.. не очаквах" :) Призна и че дизайна е "много интересен" (die hard iphone fan). Това с "претоплената манджа" е много много вярно.. лека полека хората, колкото и да са заблудени започват да разбират че са биле лъгани!
  obje
 • [Quote]моделите ще бъде с XOLED екран[/Quote] OLED-а на овошките - най-добрия ОЛЕД в света, няма ама хич да се учудя ако го рекламират като НАЙ-голяма ИНОВАЦИЯ в света на нЙайфоните... :D п.п. Предпочитам IPS, за телефони (моя е с такъв) лаптопи (също) и настолни монитори (също съм с IPS 22"), да не си помисли някой, че "хейтвам"... (woo)
  PoceH_BS
 • Веселото е друго. За iphone 8 става дума. Както се разбра, някой от моделите ще бъде с XOLED екран (както го кръстят). Дисплеите ще се правят изключително от Самсунг :). До тук нормално. Идва интересното. Самсунг си продаде старото оборудване на китайците. И те почват да увеличават бройките. В същото време, Самсунг официално обяви, че ще прави консорциум за производство на екрани на квантови точки. Всички са поканени. Той ще помогне на всички за да се разшири това производство. Самсунг смята, че то е много по-перспективно от OLED технологията, и за в бъдеще ще наблегне на нея.(наистина това си беше официално съобщено). Самсунг имат вече телевизори и монитори на тази технология. В момента, в който увеличат производството на малките екрани, ще спрат да инвестират в OLED, както го правят в момента (да не изпуснат парите :)). И какво се получава? Самсунг бавно ще се освобождава от OLED и го прехвърля на китайците. И новият iphone 8 отново ще бъде със супер модерна технология :), с която другите вече приключват… ----- Iphone 8 трябва да излезе към края на годината. Може да се окаже, че Самсунг успеят да докарат някакви малки бройки от новите екрани за тогава. И съвсем случайно пуснат точно по същото време някой нов телефон с такъв екран, е така за спорта …
  StefiMo
 • [Quote]В интерес на истината опитаха се да направят много по различен телефон.[/Quote] Кое му е по-различното?! От 3 години една и съща "претоплена манджа", то бива да сте заслепени фенове, ама чак пък толкова слепи не бива да сте! (woo)
  PoceH_BS
 • Нормално да нямат очакваните суперпродажби. Хората трудно свикнаха да им дават претоплена манджа през 1 година а те изнагляха още повече и искат да я претоплят още веднъж, че и с поредното увеличение на цената. Все по-реално ми се вижда изпреварването им от Huawei ..
  Nistel
 • В интерес на истината опитаха се да направят много по различен телефон. Но като цяла продажбите на смартфони пада и то много.
  apolon25