Apple TV 4K идва с мощен хардуер и ново дистанционно

Apple TV 4K идва с мощен хардуер и ново дистанционно

Apple представи нова версия на своето стрийминг устройство Apple TV, която носи интересни подобрения. Устройството включва по-мощния процесор A12 Bionic и поддържа възпроизвеждането на HDR видео с честота до 60 fps, а освен това е съвместимо и с Dolby Vision съдържание. Това позволява и показването на заснето с iPhone 12 Pro Dolby Vision видео през AirPlay.

Apple TV може да работи с iPhone за оптимално настройване на картината. Устройството ползва сензора за осветеност в телефона, за да сравни баланса на бялото със стандартите и след това автоматично настройва параметрите на картината без да се налага на потребителите да се борят с настройките на телевизорите си. Устройството идва и с ново дистанционно със Siri, което включва навигационен блок със сензорни възможности за бързо управление чрез жестове.

Дистанционното е изработено от алуминий и включва бутон, с който може да бъде изключен свързания телевизор. Чрез бутона за достъп до Siri могат да се подават и гласови команди. Apple TV 4K се продава на цена от 179 долара, а освен това компанията пусна и Apple TV HD с новото дистанционно за 149 долара. Самостоятелно дистанционното струва 59 долара и е съвместимо с предните поколения на Apple TV 4K и Apple TV HD.

Източник: Apple