Apple Watch Series 6 може да предложи подобрена водоустойчивост

Apple Watch Series 6 може да предложи подобрена водоустойчивост

Apple продължава да доминира на пазара за умни часовници, като устройствата на компанията се радват на сериозна популярност. Макар най-новият модел Watch Series 5 да беше представен преди два месеца, това не пречи вече да се появява информация за наследника му.

В случая тя идва от анализатора Минг-Чи Куо, а според него устройствата, които ще се появят догодина, ще предложат по-добра производителност, подобрена водоустойчивост, както и по-високи скорости на трансфер през Wi-Fi и мобилни мрежи. Това ще е възможно чрез използването на течнокристален полимер (LCP) за производство на гъвкавите платки в тях. За сравнение в Series 5 се използва полиимид (PI).

Основни доставчици на новия материал ще са Dongshan Precision, Avary Holding и Flexium Interconnect. Възможно е часовниците да бъдат обновени и с ново поколение на разработения от компанията чип S. Тъй като разликата между настоящото и предходното поколение на този чип е незначителна, очакванията са, че догодина ще бъде предложена осезаемо по-висока производителност.

По отношение на водоустойчивостта припомняме, че от Watch Series 2 насам, устройствата могат да бъдат използвани по време на плуване и издържат на потапяне до дълбочина от 50 метра. Очакванията са, че Series 6 ще може да бъде използван и при по-интензивни водни спортове и занимания като гмуркане и водни ски. Сред другите новости, които могат да се появят с бъдещия модел, са проследяване качеството на съня и въвеждането на базиран на технологията MicroLED дисплей.

Източник: MacRumors

Оферти на деня

 • Съгласен съм с написаното по-горе, но докато доминират пазара толкова умело и продуктът им се продава толкова добре не мисля, че ще се случат въпросните подобрения - логично е - каквото работи и се продава - не го пипай :)
  radko89
 • На кой му дреме за водоустойчивостта. Да помислят за подобряване на живота на батерията му и за евентуална съвместимост с Андроид устройства. Докато това не стане ще си ползвам Самсунг уотч-а 46 мм. 5 дни живот на батерията и кеф ми е да си го свържа с айфона кеф ми е със Ноут-а. Уместен коментар! За съжаление Apple Watch са може би единствените на пазара на които първо батерията държи едва ден(има модели които вече претендират за 20 дена издръжливост) и със сигурност единствените които работят само и единствено с iOS устройства(и то само iPhone).
  Това да два много сериозни недостатъка които трябва да се променят... За всичко останало часовника им е на изключително ниво,в синхрон с iPhone.
  pretorianec
 • На кой му дреме за водоустойчивостта. Да помислят за подобряване на живота на батерията му и за евентуална съвместимост с Андроид устройства. Докато това не стане ще си ползвам Самсунг уотч-а 46 мм. 5 дни живот на батерията и кеф ми е да си го свържа с айфона кеф ми е със Ноут-а.
  tonus