BlackBerry стъпи в България

BlackBerry стъпи в България
Най-новата мобилна услуга, която стъпва на българския пазар след подписаното в началото на годината споразумение за сътрудничество между M-Tel и Vodafone, вече се радва на огромна популярност в целия свят. Става дума за push e-mail технологията BlackBerry на канадската компания Research In Motion, която вече може да се ползва в мрежата на българския оператор. Телефоните, поддържащи услугата, предлагат пълна синхронизация на електронната поща и дори на информация като контакти, календар и задачи. Това става напълно сигурно чрез специална криптирана връзка. Корпоративните клиенти ще могат да се възползват от специална промоция, по време на която необходимият софтуер ще се предлага с 50% намаление с 5 включени лиценза. Инсталацията ще е безплатна, а закупилите 4 устройства ще могат да получат петото безплатно. BlackBerry Enterprise Solution се интегрира в собствени корпоративни e-mail сървъри - Microsoft Exchange, Lotus Domino или Novell GroupWise. От началото на следващия месец M-Tel ще предлага услугата и на частни клиенти, като те ще могат да бъдат в постоянна връзка с пощата си в различни web базирани е-mail услуги (Yahoo, Gmail и др.). В момента операторът предлага на атрактивни цени поддържащите услугата BlackBerry 8700v, Nokia E60, Nokia E61 и Nokia 9300i.
В зависимост от конкретните бизнес нужди може да се избере някой от двата BlackBerry пакета с включен различен обем данни. BlackBerry Light струва 34.80 лв. (с ДДС) и включва 10МВ. Всеки мегабайт над тази граница ще се заплаща по 2.40 лв. BlackBerry Pro се предлага за 54 лв. и включва 50МВ месечен трафик. Над това ще се заплащат по 1.20 лв. на МВ. Повече информация може да откриете http://mtel.bg/corporate/services/bb/index.php .

 • Вярно,досега не бях чел пресрилийза на М-тел,но е направо прекопирано.Този път netslider се е поизложил и не е добавил нищо собствено,но едва ли има какво да се добави,това е цялата налична информация.
  Леонард
 • същото като прессъобщението на м-тел http://mtel.bg/mobiltel/press_det.php?press_det_id=131
  chilko
 • Прочети това:http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=422
  Леонард
 • Можеш ли да ми дадеш пример .. не съм запознат отблизо с тази технология и изводите си ги направих от това което са писали МТел .. тоест единствената полза е,че получаваш мейлите си директно на телефона и сигурността е на високо ниво .. има ли друго ?
  Nistel
 • пускането на blackberry у нас наистина е събитие. сигурно за много хора е по-важно дори от 3G мрежата на m-tel. blackberry + edge/umts е чудна комбинация.
  chilko
 • Ами тя услугата си е създадена предимно за такиав клиенти.Не вярвам да е нещо примамливо ..
  Nistel
 • Това все пак е за корпоративни клиенти,да видим следващия месец какво ще предложат за частни лица.
  Леонард
 • Да де ама с къпината ще плащаш по 35лв минимум на месец за това :))) Забележете с какви фанфари и как превъзнася всичко "най-добрият сайт в телекомуникациите" - но определено е един от най-необективните ..
  Nistel
 • BlackBerry sym go polzval predi 4-5 meseca i daje operatorite v globul se chudeha kak bez nastroiki za wap v pocketa polzvah net i ne mi go taxuva :)
  GImIC