Благоевград има нова система за видеонаблюдение с помощ от VIVACOM

Благоевград има нова система за видеонаблюдение с помощ от VIVACOM

VIVACOM обяви, че компанията е изградила нова система за видеонаблюдение в Благоевград, която включва 179 камери. Те са поставени на 68 ключови места като входно-изходни точки, училища, детски градини и паркове, а част от тях имат функции за разпознаване на регистрационни номера, аналитични възможности, откриване на лица, изоставени предмети и др. Системата предвижда целогодишно предаване на информацията в полицията и общината.

Според компанията непосредствените ползи от въвеждането на интелигентна система за видеонаблюдение са свързани с подобряване на сигурността на жителите и гостите на града - очакванията са след въвеждането на системата битовата престъпност да намалее с между 30% и 50%. Разработката ще подобри и сигурността по време на масови прояви и в случай на бедствия или аварии, а освен това ще улесни взаимодействието на общинските служби за сигурност, като предава в реално време информацията към общината и МВР.

Видеонаблюдението е първият модул от платформата на VIVACOM за управление на градската среда VIVA Smart. Операторът изтъква, че системата стъпва на добри международни практики, използвани успешно в 6 страни и 15 града като Измир, Дъблин, Злин и Дубай. Платформата предоставя възможност за добавяне на допълнителни модули в няколко основни направления – мобилност, енергия, околна среда, безопасност и управление.

Оферти на деня