BMW ще обедини дигиталните си услуги под името myBMW

BMW ще обедини дигиталните си услуги под името myBMW

В рамките на събитието #NEXTGen, на което научихме, че BMW ускорява електрифицирането на автомобилите си, компанията разкри повече подробности и за своите дигитални продукти и услуги, които ще бъдат обединени под името myBMW. Различните предложения ще бъдат разделени в категориите My Car, My Life и My Journey, а повече детайли очакваме по време на Международния автомобилен салон във Франкфурт между 12 и 22 септември.

От пролетта персоналният асистент на BMW е наличен в много автомобилите на компанията с BMW Operating System 7.0. Той реагира на командата “Hey BMW” и помага на шофьора, като се учи от неговите предпочитания, знае предпочитаните настройки и помага в управлението на различни аспекти на автомобила. Един от следващите ъпдейти ще добави възможност за водене на разговори с асистента.

В автомобилите на BMW и MINI вече има интеграция с гласовия асистент Amazon Alexa, която осигурява достъп до много негови функции в движение само чрез гласови команди. Така може да се търси информация, да се получи информация за времето и за трафика, да се пусне музика и др. Дисплеите на BMW и MINI показват и допълнителни елементи за избраното съдържание.

BMW позволява и на всички смартфони Samsung Galaxy с NFC възможности и Android 8.0+ да се превърнат в дигитален ключ за автомобила – това се поддържа за BMW 8 Series Coupe и други модели на компанията. След поставяне на телефона в специалната поставка той служи и като ключ за стартиране на двигателя. Чрез BMW Connected този дигитален ключ може да бъде споделен с до 5 други хора.

Компанията има дигитални услуги и за своите електрически автомобили. Чрез тях потребителите могат да намерят зарядна станция по своя маршрут и дори да си запазят място, ако са на 20 минути път от нея. В случай че автомобилът е plug-in hybrid на BMW, може да се спечелят допълнителни бонус точки iMILES, които след това да се обменят за зареждане на станции ChargeNow.

Източник: BMW

Оферти на деня