Bulsatcom получи лиценз за GSM оператор

Bulsatcom получи лиценз за GSM оператор
Мобилните оператори в България се увеличиха с още един, след като Bulsatcom получи лиценз за GSM оператор от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Компанията обяви, че ще стартира услуги за клиенти преди края на 2013 г., каквото е и задължението й по закон, съобщава вестник "Дневник". Така тя ще може да предлага и мобилни услуги, използвайки вече набраната си база абонати на телевизия и интернет и предлагайки обвързване на трите услуги, както вече правят VIVACOM и "Мтел". Стойността на лиценза е 19 млн. лв., които вече са платени. По думи на съсобственика на компанията Максим Заяков Bulsatcom няма да се стреми към голям пазарен дял, а ще предлага пакетни услуги.

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2013/01/11/1982681_bulsatkom_vze_licenz_za_gsm_operator/

 • Между другото се носят слухове, че е възможно или едва ли не планирано, при финансовите трудности, които имат и тепърва ще им се създават, да бъдат купени от сега действащ оператор? Ще ги купят я ,а защо направо не теориизираме по модела БОБ -ще ползват клетки на съществуващи мрежи от оператор майка за мобилен интернет още от самото начало,но ще се тупат публично че са независими и че нямат нищо общо с оператора доставчик на нет . Буслата са неспособни да ми доставят качествен тв сигнал при наличие на точно фиксирана антена Не ми се мисли каква некачествена мобилна мрежа ще имат. Мдаа бях гледал едно видео в тубата на клиент на Булсата нямаше никакъв сигнал ,нищоо .Не ме учудва да е така и с нета им . Това да не е някоя закъсняла първоаприлска шега Ето този коментар най добре описва "новината".Така наречените конкуренции са си добре познати договорки!Ще видим още рано е за прегледи е за мнения ,кое, какво и дали си струва . ,
  MURDOG
 • Както винаги компетентен по всички въпроси и тъп като гайда. Ква виртуалка бре шамшал ? Кой оператор ще пусне виртуалка при тия наточени цени бре ? Они са ни дерат без да ни дуят че пунат гушата на виртуалка да ги ебе у газо, ти си щур човек майка.
  mmstoicev
 • Да, тествал съм много, да не кажа почти всички известни доставчици на такъв тип услуги, и честно казано става само един. Ти, като бивш служител на Макстелеком, много добре знаеш колко е добра услугата Войсер.:D А за да предложиш такава услуга, трябва да си много в час и да инвестираш повечко.:)
  Ванката
 • [Quote]кой би ползвал [B]скапаният им[/B] войп[/Quote] @Ванка, ти вече си го ползвал ли? :D
  Blue Sky
 • Но могат да се превърнат във виртуалка като БОБ, и да се закачат за някой от трите големи, за да ползват мрежата. Щом имат лиценза, могат всичко да направят, но в този момент не знам, кой би ползвал скапаният им войп вместо нормална телефония от GSM оператор. Всички дават неограничени разговори!
  Ванката
 • Не знам на кво толкова се радвате. Булсатком има много слабо покритие на центъра на София, за покрайнините да не говорим. Т. Нар телефонна услуга не е GSM телефония, а VOIP като войсъра на макстелеком. Таксите като цяло са високи, а включеният интернет е малко.
  ET
 • Евала на Булсата ще взема картА без договор,и една бонуси без край имам на Виваком за всеки случай,супер
  bachev31
 • Е, като възклицание го казах. Ами за да си изпълнят лиценза или трябва да присъединят Макс клетките, и/или да сложат свои. А и само така няма да накъсва. Важното е, ме макар и много бавно, нещата се движат напред.
  tzincbg
 • МОЛЯ!!! НЯКОЙ ДОБРОНАМЕРЕН ДА МИ ДАДЕ РЕГ. ДА ГЛЕДАМ БОКСА! МОЛЯЯЯЯ!
  geleto_
 • Не знам защо казваш "Е", като на сайта все още си стои "Планиран старт на услугата" - т.е. без категоричност. И не знам някъде нещо да се споменава за Макс телеком, че го представяш като факт. Според мен някои неща чакат зелена светлина от КРС, които от своя страна чакат официални министър и правителство ;)
  labaling
 • E, официалната дата вече е 15 май 2017г. И то ако успеят да приобщят клетките на Макс. Вече има обявени и златни номера. :)
  tzincbg
 • Махни цифрите накрая и ще ти се отвори. Само където това вече сме го виждали
  AVKansazov
 • [Quote]Булсатком стартира скоро , тук може да видите как изглежда сим карта http://моятблог.com/it/мобилни/мрежата-на-булсатком-стартира-скоро/‎ [/Quote] [B]Тук няма нищо. Опитайте с търсене?[/B] Имайки предвид кой е и чорбаджията май по добре да не опитваме, че може да набараме нещо друго :D;):|
  konsta66
 • Булсатком стартира скоро , тук може да видите как изглежда сим карта http://моятблог.com/it/мобилни/мрежата-на-булсатком-стартира-скоро/‎
  borisov87
 • Има едно много добро изказване на министър-председателя по адрес на банките, което важи в пълна сила и за мобилните оператори в България: ако на запад си позволяваха да правят това, което правят тук, досега да са ги пребили с камъни. Та твоята позиция каква е- да си седим мирно и кротко, да се радваме как ни обират с най-високите цени в Европа и изнасят печалбите към компаниите майки в чужбина?!? Майната им, казвам аз. Търся си правата, подавам жалби за най-малкото нещо, появи ли се по-изгоден оператор, веднага се изнасям към него. Ако същото правеха дори и 1/3 от населението, нямаше да сме на този хал. Но повечето хора са овце... Затова и умните, кадърните и предприемчивите ще продължават да се изнасят към Терминал 2...
  milen888
 • За съжаление ми се струва че за пореден път няма да дойде края на картела, както казваш... Пъво - Булсатком ще има твърде ограничено покритие години наред. Второ - Стандарта който ще предлагат се подържа от твърде ограничен брой телефони. Трето - Когато наберат сили, другите трима и те вече ще имат LTE и ще станат четворен картел.. все пак сме в Бг.... така че можем да посвалим розовите очила както винаги... Нека напомня гръмките изказвания в този форум когато щяха да падат цените за терминиране на разговорите, звучаха така - \"край на картели, край на високите цени\" - какво се оказа в дийствителност - цените са все още твърде високи (виж за справка Глобул след изчерпване на минутите), а минутите към всички твърде по-малко от предричаните хиляди....
  titan_t
 • От форума на Булсатком: http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=1&t=16954&start=225 [Quote]Идва края на тройната коалиция (yes) Аз като корпоративен клиент знам какви "могат" да бъдат цените на пакетите,за какви бонуси става на въпрос.... Цените за крайният клиент има на къде да се смъкват и според мен всички в бизнеса го знаят,затова и се опитват да саботират Булсатком. Все пак за да се прави тази инвестиция хората от БСК трябва да разчитат на нещо,а аз друго нещо не виждам. В Щатите и в Англия хората са ограничени само в трафика на мобилен интернет,другото е неограничено/смс и разговори/ така че очаквайте неочакваното....[/Quote]
  milen888
 • И това май беше вторият \"официален\" старт, преди това май имаше и друга дата
  mkpetrov
 • Май годината сгреши... или аз не разбрах какво имаш предвид : ))
  SeeKnDestroY
 • Как да нямат официален старт за мобилната услуга, месец септември 2014г. :-) 7 месеца по-късно никакво развитие. edit: имах предвид 2013г.
  Paffkata™