Детайли за характеристиките на Huawei P20

Детайли за характеристиките на Huawei P20

Наскоро германският сайт WinFuture сподели много детайли за очаквания на 27 март Huawei P20 Pro, а междувременно от него идва повече информация и за Huawei P20, който също ще бъде представен през следващата седмица. Очаква се устройството да се продава за 679 евро, което е значително под предполагаемата цена от 899 евро за P20 Pro, което подсказва, че ще има и малко по-скромни хардуерни характеристики. Според информацията смартфонът ще предложи 5.8” 18.7:9 LCD дисплей с резолюция 2240х1080 пиксела, който отново ще бъде изрязан за осигуряване на място за предната камера, сензор за близост и говорител.

Подобно на P20 Pro и в P20 ще има фокус върху камерата, която според WinFuture пак ще комбинира 12МР RGB с 20MР монохромен сензор, а от снимките става ясно, че ще видим и бленда f/1.6, която е значително по-светла от f/2.2 в миналогодишния P10. Добавени са още RGB сензор за отчитане на цветната температура и лазерен автофокус. Камерата с третото поколение на мобилната технология на Leica също ще предложи хибридно приближение, но за разлика от P20 Pro то ще е изцяло софтуерно. Очакваме още запис на 4К видео, заснемане на super slow-motion клипове с резолюция 720p и кадрова честота до 960fps и 24МР предна камера с технология Light Fusion за получаване на по-ясни снимки.

Устройството отново ще ползва осемядрен чипсет Kirin 970, който ще е комбиниран с 4GB RAM и 128GB вградена памет без опция за увеличаване. Част от чипсета е специалeн блок за ускоряване на задачи с изкуствен интелект – той се ползва и за разпознаване на сцените и обектите в кадър и прилагане на оптималните настройки. Huawei P20 няма да има жак за слушалки и ще е снабден с батерия с капацитет 3400 mAh, която е по-голяма от тази в P10 (3200 mAh). Включен е USB-C порт, който подобно на Mate 10 може да се ползва за връзка с външен монитор за превръщане на телефона в компютър чрез специален интерфейс. Операционната система очаквано е Android 8.1 с интерфейс EMUI 8.1.

Според WinFuture сред другите характеристики попадат LTE модем с максимална скорост на изтегляне 1.2Gbps, двубандови Wi-Fi възможности, Bluetooth 4.2 и NFC. Смартфонът е с размери 149х71х7.65 мм при тегло 165 грама, което ще го направи малко по-дълъг и по-широк от Р10, но в същото време ще осигури значително по-голям дисплей. Сайтът разкрива, че няма да видим водоустойчивост, която ще е запазена за P20 Pro. Според информацията в Европа устройството ще се предлага в черно, розово и синьо, а продажбите ще започнат в средата на април на цена около 679 евро.

Източник: WinFuture


Втора употреба с гаранция

  • до Автор: Spikul изброените телефони които си изброил не са извити освен ако S7 не е а относно С8 с който го сравних На С8 предполагам и с9 дисплея можеш да го счупиш и от 30см падане или поне да го напукаш смяната на С8 550лв
    xtremeee
  • За Самсунг също се спрягаха доста високи цени, но в крайна сметка са близки до миналогодишните. Ясно е, че цените са нагоре, въпроса да е умерено нагоре. 680 евро за базовия модел би било очаквано, с приподписването ще слезе на хиляда, там някъде беше Р10 като го пуснаха, стига да не греша.
    Be happy
  • Засега това е предварителна информация. Другата седмица ще разберем точната сума, но няма да се изненадам ако продажбите започнат на по-ниска цена - мисля, че и преди е било така.
    chilko
  • Ами 160 Евро по евтин И в предвид колко лесно се чупят тези дисплей на самсунг Не са 160 евро, а 100, което като се вземе телефон с договор на изплащане, ще е по-малко то 10 лева на месец като разлика. И откъде ти хрумна, че дисплеите на Самсунг се чупят лесно? Ти колко дисплея счупи? Аз за 6 години ползване на AMOLED дисплеи на Сансунг не успях да счупя нито един от S2, S3, Note 3 и S7. Пък и Р серията ползват дисплеи на LG, като се очаква да започнат да ползват и от Самсунг тази година. Лично за мен тази цена на Р20 е нереална, още повече, че и процесора им отстъпва чувствително вече на SD 845. Както казах, чакам да видя Pro варианта на Р20, защото обещават добра камера.
    Spikul
  • Не знам кой би дал толкова пари вместо да предпочете S9 или XZ2 Ами 160 Евро по евтин И в предвид колко лесно се чупят тези дисплей на самсунг
    xtremeee