Дисплеят NXTPAPER на TCL ще достигне до пазара в таблет

Дисплеят NXTPAPER на TCL ще достигне до пазара в таблет

В края на миналата година TCL анонсира технологията NXTPAPER, която прилича на цветен e-ink дисплей, но поддържа и възпроизвеждането на видео при кадрова честота от 30 fps. Компанията вече е готова да добави разработката в реален продукт и това е таблетът TCL NXTPAPER.

Устройството ползва Android и има 8.88" дисплей с резолюция 1440 x 1080 пиксела, а сред останалите особености са чипсет MediaTek MT8768e, 4GB RAM, 64GB разширяема памет, LTE и 5500 mAh батерия. Операционната система е Android 10.

Дисплеят всъщност ползва LCD панел с ниска консумация на енергия и способност да отразява околната светлина, което премахва нуждата от ползване на подсветка. Според TCL това му позволява да е с 36% по-тънък от традиционен LCD панел и в същото време да предложи по-висок контраст и с до 65% по-ниска консумация на енергия.

Екранът не трепти и не излъчва синя светлина, което би трябвало да е по-добре за очите. Заради липсата на подсветка ще имате нужда от външен източник на светлина, когато ползвате таблета на тъмно. За да компенсира това, в комплекта на устройството дори има малка лампа. Продажбите започват през април на цена 349 евро.

TCL представи и новия 10" (1920х2000 пиксела) таблет Tab 10S, който предлага 8000 mAh батерия. Устройството има традиционен дисплей с подсветка и ползва чипсет MediaTek MT8768 в комбинация с 3/4GB RAM и 32/64GB разширяема памет. Добавени са пинове за връзка с различни аксесоари, а освен това се поддържа стилус. Продажбите започват през март на цена от 199 евро за версията с Wi-Fi и 249 евро за тази с LTE/Wi-Fi възможности.

Източник: TCL