До края на годината очакваме мобилен достъп в цялото метро

Плановете за осигуряване на мобилно покритие по цялото протежение на софийското метро все още не са осъществени, макар че според изявленията до момента то трябваше да е готово по-рано. Представител на един от мобилните оператори коментира за Mobile Bulgariа, че всички необходими разрешения за изграждането на базовите станции вече са получени и в момента се работи по техническото изпълнение на проекта.

Системата ще използва технология на Ericsson за подобни ситуации, която за пръв път ще се приложи в България. Засега няма точна информация кога ще приключи работата и мрежата ще е готова за употреба, но това трябва да стане преди края на годината и най-вероятно през есента или началото на зимата. Ще се опитаме да получим от Ericsson допълнителна информация за естеството на системата и ако получим такава, очаквайте по-подробна публикация в сайта.

  • [Quote]Системата ще използва технология на Ericsson за подобни ситуации, която за пръв път ще се приложи в България.[/Quote] само дето в НБУ има изградена точно мрежа с мини антени от ериксонот доста години вече ... :)
    Loоper
  • Виваком започнаха да си губят обхвата между станциите в старата част на линия 1, така, че новината е добра.
    Sage
  • Мтел работят с Ериксон, така че май първи ще предложат покритие на метрото. Но е възможно Ериксон да изградят мрежата а пък трите оператора да я споделят по между си. Така ще се намалят разходите им за изграждане на всяка отделна мрежа. Дано по-бързо да стане факт(yes)
    mamuta70