Два големи фонда с интерес към БТК

Два големи фонда с интерес към БТК

Според източници на "Капитал" в момента два глобални фонда правят детайлно проучване на БТК и един от тях може и да е следващият собственик на телекома. Това са BC Partners и Providence Equity. Изданието пише, че около 10 финансови инвеститора са проявили интерес към дружеството, но през лятото продавачите са получили само три първоначални оферти, като едната не е отговорила на изискванията.

От септември екипи на двата фонда правят детайлно финансово и правно проучване на компанията. Специализираното издание Mergermarket също е посочило BC Partners и Providence Equity за потенциални купувачи и допълва, че обвързващи оферти трябва да бъдат подадени до средата на октомври. И двата фонда за дялови инвестиции имат опит в телекомуникационния сектор.

BC Partners е базиран в Лондон и наддава чрез регионалния си кабелен и телевизионен оператор United Group, който работи основно в държавите от Западните Балкани и най-вече в Сърбия. Централата на Providence Equity e в щата Ню Йорк, а сред неговия фокус са инвестиции в медии, комуникации, образование и информационни технологии. Общите активи под негово управление са на стойност над 45 милиарда долара.

Източник: Капитал

Оферти на деня

 • Клиенти за компания като БТК винаги ще има. Това не е нещо лошо.
  Лошото е, че няма да са други телекоми, а фондове. Иначе казано - спекуланти на едро, кото купуват с цел препродажба, а не с цел по-нататъшно развитие. За съжаление, България не е привлекателна за подобни инвеститори и оттеглянето на Теленор от все пак развиващ се и печеливш сектор като телекомуникациите го доказва. А не е привлекателна, защото имаме отвратителен инвестиционен климат, повсеместна корупция, бледи изгледи за динамично развитие на икономиката като цяло, абсолютно ненадеждна съдебна система и общество, което търпи всичко това.
  samoznai
 • Да, и аз си мисля, че сега при дълбокото проучване, ще се откажат.
  То така и макс телеком проучваха - хиляди абонати, 4g, при проучването оле майко.
  tzincbg
 • Кой би купил не ясна и съмнителна собственост , делата за собствеността не са приключили .
  STE1
 • Дано запазят, местният мениджмънт на БТК, досега им се е получавало добре управлението.
  Electronium