Essential Products работи по нов тип смартфон с изкуствен интелект

Компанията Essential Products, която е основана от създателя на Android Анди Рубин, работи по амбициозен проект за нов тип смартфон. Според информация на Bloomberg компанията е замразила работата по другите си продукти, за да се фокусира върху смартфон, който ще опита да имитира потребителите и автоматично ще отговаря на съобщения от тяхно име. Изданието пише, че в момента е спряна разработката на планиран домашен говорител, което става месеци след отмяната на проекта за друг смартфон на компанията.

Първият телефон на Essential не се продаде в достатъчно голям тираж и компанията е решила да отмени неговия наследник, защото е прекалено подобен на останалите предложения на пазара. Bloomberg пише, че новото устройство няма да прилича на стандартен смартфон и ще има малък дисплей. Основният начин за взаимодействие с потребителя ще бъде чрез гласови команди, които ще се интерпретират от софтуер за изкуствен интелект. Така устройството би трябвало да може само да прави резервации и да отговаря на писма и съобщения.

Разбира се, потребителите ще могат да провеждат и класически гласови обаждания. Като цяло концепцията звучи футуристично и тотално различно от актуалните смартфони на пазара. Според информацията Essential може да промотира устройството като допълващ продукт за смартфоните на потребителите или като телефон за тези, които искат да прекарват по-малко време, взирайки се в екраните на своите телефони. Първият прототип на иновативния телефон би трябвало да бъде завършен до края на годината, а първото представяне през партньори може да е по време на изложението CES през януари.

Източник: Bloomberg