iFixit разглоби Huawei Mate 30 Pro и откри интересни неща

iFixit разглоби Huawei Mate 30 Pro и откри интересни неща

Макар новият флагман на Huawei – Mate 30 Pro, да не е достъпен у нас, устройството определено предизвиква интереса на потребителите. Със сигурност за много от вас ще е любопитно да разберeте как изглежда той и отвътре, а това е възможно благодарение на iFixit, които са разглобили бройка от смартфона.

Процесът започва с нагряване и отлепване на задния панел, който не е свързан с останалите компоненти и се сваля сравнително лесно. След това чрез отвертка се премахва рамката, която покрива основната платка и съдържа намотката за безжично зареждане и NFC антената. Идва ред на батерията, която е свързана с кабел, но е залепена с лента  с опция за лесно сваляне, която включва необходимите инструкции за това.

Модулът с основната камера се сваля сравнително лесно, но този с предната камера изисква повече усилия и ръце. Там виждаме общо три сензора, като единият е 3D ToF и е  специализиран за отчитане на дълбочина (такъв има и към предната камера). За достигането до дисплея трябва да се свалят още множество компоненти и чипове, които не представляват особена трудност за екипа на iFixit.

Не такова е положението обаче с екрана, който изисква доста усилия и време за откачане от основната конструкция. iFixit открива, че на мястото на класическия вибрационен мотор е добавен линейно осцилиращ модул, който е подобен на Taptic Engine в продуктите на Apple.

Като цяло от компанията дават 5 от 10 точки по отношение на възможността за ремонт. Отчита се, че почти всички компоненти са модулни, но дисплеят и задният панел са залепени, което усложнява процеса на разглобяване.

Източник: iFixit

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция