Facebook може да въведе опция за криптирани аудио и видеоразговори

Facebook може да въведе опция за криптирани аудио и видеоразговори

Доста вероятно е Facebook да разшири възможностите на функционалността Secret Conversations с добавянето на аудио и видеоразговори. За тази експериментална новост научаваме от екранна снимка, открита от експерта Джейн Уонг. В нея виждаме и индикация за наличието на криптиране на разговорите от точка до точка.

Secret Conversations беше въведена през 2016 и позволява провеждането на криптирани чат разговори през Messenger. Активирането ѝ става в самото приложение, а когато използвате този метод на комуникация, само вие и събеседникът ви можете да четете съобщенията. Освен това разговорът ще е видим единствено на избраните от вас устройства, а и можете да избирате време, за което да е достъпно всяко едно съобщение.

Наскоро от социалната мрежа обявиха намеренията си да имплементират криптиране от точка до точка във всички свои продукти, включително Instagram. Според Уонг Facebook продължава и работата си върху собствен гласов асистент, който може да бъде вграден в едноименното приложение на компанията.

Оферти на деня

  • Те ако имат ключовете за декриптиране, все тая. Е, като се замисля, все пак ще спре агресивни репресивни власти като в третия свят и хакери да следят без официално разрешение.
    tzincbg