Fitbit Luxe е фитнес гривна със стилен дизайн

Fitbit Luxe е фитнес гривна със стилен дизайн

Fitbit официално представи фитнес гривната Luxe, за която се появи информация през уикенда. Новото устройство вече може да се поръча предварително за 150 евро, а в цената влизат и 6-месечен абонамент за услугата Fitbit Premium, която иначе струва 9 евро на месец. Няма точна дата за началото на продажбите, но то ще е през пролетта и вероятно съвсем скоро.

Гривната има стилен корпус от стомана в черно, сребристо и златисто и очевидно е насочена към хората, които искат техния фитнес тракер да прилича повече на бижу. Компанията дори е използвала за изработката на корпуса техники, които иначе се ползват при създаването на бижута. Предлагат се разнообразни каишки (силиконови, плетени, кожени и метални), включително и верижка от производителя на бижута gorjana.

Fitbit Luxe е снабдена с акселерометър и сензор за пулс, а управлението става чрез малък сензорен AMOLED дисплей. Батерията стига за до 5 дни на работа. Устройството поддържа Android и iOS и макар да няма GPS може да ползва данни от този в свързания смартфон.

Подобно на другите носими продукти на компанията и Luxe може да отчита промените в сърдечния ритъм, честотата на дишане, фазите на съня и насищането на кръвта с кислород (SpO2), което ще е налично скоро, но не на всички пазари. Гривната може да отчете и нивото на стрес, а освен това може да регистрира температурата на кожата.

Източник: Fitbit