Galaxy Fold може да не се появи и през юни

Galaxy Fold може да не се появи и през юни

Макар преди няколко седмици шефът на мобилното подразделение на Samsung Донг-жин Кох да заяви, че компанията няма да „закъснее прекалено“ с пазарната премиера на Galaxy Fold, все още няма индикации за новата дата за старта на продажбите. Доста е вероятно моделът да не се появи дори през следващия месец, а информация за това получаваме от The Korea Herald и агенция Yonhap, които цитират анонимни източници от бранша. Официалната позиция на компанията е, че новата дата за премиерата на устройството ще бъде обявена до няколко седмици.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Информация на агенция Yonhap сочи, че стабилизирането на хардуера отнема повече време от очакваното. Освен това Samsung трябва да премине наново процеса по сертификация за работа с мобилни мрежи. Цитиран е високопоставен източник, който засяга темата с проблемите на Huawei и очакваното им влияние върху сгъваемия модел на компанията Mate X.

Това развитие дава удобен толеранс на Samsung да отстрани проблемите в Galaxy Fold. В петък изтича крайният срок даден от FCC в САЩ за изпълняване на предварителните заявки или получаване на съгласие за отлагането им. Възможно е тогава да получим повече информация относно плановете за премиерата на устройството.

Източници: The Korea Herald, Yonhap