Galaxy Fold може да не се появи и през юни

Galaxy Fold може да не се появи и през юни

Макар преди няколко седмици шефът на мобилното подразделение на Samsung Донг-жин Кох да заяви, че компанията няма да „закъснее прекалено“ с пазарната премиера на Galaxy Fold, все още няма индикации за новата дата за старта на продажбите. Доста е вероятно моделът да не се появи дори през следващия месец, а информация за това получаваме от The Korea Herald и агенция Yonhap, които цитират анонимни източници от бранша. Официалната позиция на компанията е, че новата дата за премиерата на устройството ще бъде обявена до няколко седмици.

Информация на агенция Yonhap сочи, че стабилизирането на хардуера отнема повече време от очакваното. Освен това Samsung трябва да премине наново процеса по сертификация за работа с мобилни мрежи. Цитиран е високопоставен източник, който засяга темата с проблемите на Huawei и очакваното им влияние върху сгъваемия модел на компанията Mate X.

Това развитие дава удобен толеранс на Samsung да отстрани проблемите в Galaxy Fold. В петък изтича крайният срок даден от FCC в САЩ за изпълняване на предварителните заявки или получаване на съгласие за отлагането им. Възможно е тогава да получим повече информация относно плановете за премиерата на устройството.

Източници: The Korea Herald, Yonhap

Препоръчани оферти