Продажбите на Samsung Galaxy Fold ще започнат през септември

Продажбите на Samsung Galaxy Fold ще започнат през септември

След месеци на неясноти Samsung най-после обяви кога ще бъде официалният пазарен дебют на смартфона със сгъваем екран Galaxy Fold. Очаква се той да е наличен на избрани пазари през септември, а от компанията споделиха и какво са променили след проблемите, които показаха някои тестови бройки.

На първо място, горният защитен слой на дисплея Infinity Flex е разширен, така че да покрива и рамката, което ясно да показва, че той е част от екрана и не следва да бъде премахван. Добавени са подсилващи елементи, които подобряват защитата от проникване на външни частици. Сред мерките в това направление са подсилване на пантите и поставяне на защитни капачки в двата края.

Допълнителни метални слоеве под дисплея ще се грижат за неговата защита, а пространството между сгъващия механизъм и конструкцията е ограничено. От изявлението на компанията научаваме още, че потребителското изживяване е подобрено с оптимизирането на повече приложения и услуги за работа с този тип дисплей. На този етап не се посочват конкретна дата за старт на продажбите и кои са страните, в които моделът ще се появи първоначално.

Източник: Samsung


Втора употреба с гаранция