Основателят на RED обвини китайска компания за проблемите с Hydrogen One

Основателят на RED обвини китайска компания за проблемите с Hydrogen One

Основателят на RED – Джим Джанард, разкрива детайли около трудния старт на първия смартфон на компанията Hydrogen One, както и информация, свързана с неговия наследник. В своя публикация в H4Vuser.net той обвинява китайски подизпълнител на компанията, който не е отговорил на очакванията за високо качество, a справянето с проблемите около телефона е станало „невъзможно“. Моделът разполагаше с остарял хардуер, неудобен дизайн, а холографският дисплей не отговори на очакванията.

Джанард споделя още, че Hydrogen Two се разработва от нулата в партньорство с нов подизпълнител, който е способен да доставя и поддържа крайния продукт. Междувременно компанията работи и върху модул с кино камера, който е с кодовото име Komodo, чиито възможности "значително надвишават" тези на първоначално планирания.

Макар новият модул да не може да се сравнява с възможностите на съществуващите камери на RED от висок клас, той е предназначен да бъде помощен инструмент за заснемане на изображения с кино качество на по-ниска цена. Собствениците на Hydrogen One ще получат преференции при поръчка на Hydrogen Two и Komodo, което включва и отстъпки в цената. Засега няма информация кога можем да очакваме двата нови продукта.

Източник: H4V

Оферти на деня