Samsung Galaxy Watch Active 2 ще има сензорна рамка

Samsung Galaxy Watch Active 2 ще има сензорна рамка

Вече видяхме официални снимки на новия умен часовник Samsung Galaxy Watch Active 2, който се очаква да се появи заедно с Galaxy Note10 ма 7 август, a благодарение на Sammobile разполагаме и с пълните характеристики и възможности на устройството. Информацията идва от достоверни източници на изданието и потвърждава наличието на два размера на часовника - 44 мм и 40 мм.

По-интересно е въвеждането на сензорна рамка, която ще позволи навигиране в системния интерфейс чрез плъзгане с пръст върху рамката на дисплея. Новата версия на устройството ще използва същия чипсет, който е наличен и в Galaxy Watch Active - Exynos 9110. Bluetooth (версия 5.0) и LTE вариантите ще са с 4GB памет за файлове, но с различно количество RAM, съответно 768MB и 1.5GB. Капацитетът на батерията ще се различава в зависимост от размера на часовника - 44-милиметровият ще е с 340 mAh, а при 40 мм той ще е 247mAh.

Теглото на алуминиевите варианти на джаджата ще бъде 36 г (44 мм) и 31 г (40 мм), а Super AMOLED дисплеите ще са с диагонали 1.4” и 1.2” с резолюция 360×360 пиксела. Защитното покритие най-вероятно ще бъде Gorilla Glass DX+, а корпуса ще отговаря на стандартите за издръжливост MIL-STD-810G. Galaxy Watch Active 2 ще разполага с възможност за изготвяне на електрокардиограма, която ще е активна на по-късен етап, и ще може да засича падания. Очаква се Samsung да използва осем точков PPG сензор за по-висока точност на резултатите.

Източник: Sammobile

Препоръчани оферти