OnePlus демонстрира и черна версия на Concept One

По време на CES OnePlus показа първия си концептуален телефон Concept One, който дори беше демонстриран под формата на прототип. Смартфонът се отличава със специално стъклено покритие на основната камера, което може да променя своята прозрачност при подаване на електрически сигнал и така да скрива или показва лещите на камерата, a освен това работи и кaто ND филтър при снимане.

Концептуалният телефон, който е базиран на OnePlus 7T Pro, е създаден заедно с McLaren, и освен стъкло включва в конструкцията си и естествена кожа в характерния за спортните автомобили оранжев цвят. Сега обаче от компанията споделиха и снимки на прототипен вариант на модела в черен цвят и отново с кожено покритие.

Освен това в интервю Кевин Тао, който е част от екипа за промишлен дизайн на OnePlus, споделя част от процеса, който е довел до създаването на Concept One. Това е първият път, в който компанията експериментира с добавянето на кожено покритие, а според Тао този материал дава по-добро усещане при допир спрямо стъклото.

Благодарение на съвместната работа с McLaren е приложена същата висококачествена кожа, която се използва в McLaren 720S. В бъдещи модели може да бъде използван същият дизайн на гърба, но с алтернативни материали, които да осигурят подобен изглед, но същевременно ще са щадящи околната среда и по-лесни за поддръжка в дългосрочен план.

Тао говори още за прилагането на дизайн, който не натоварва (burdenless), и за интегрирането на новия тип електрохромно стъкло, което е с дебелина 0.35 мм и се използва за покритието на камерата. Скоростта, с която то променя цвета си, е 0.7 секунди, а за настройката му са били необходими три месеца. Междувременно компанията работи и с други материали, които имат динамични свойства - такива, които могат да се променят и контролират, за да станат част от функционалността на устройството.

Източник: OnePlus