Google Maps ще известява, ако таксито ви се отклони много от курса

Google Maps ще известява, ако таксито ви се отклони много от курса

Напоследък Google сериозно разширява възможностите на популярното приложение за навигация Maps. В него вече има добавена реалност, маршрути на градския транспорт в София, станции за зареждане на електромобили, функция за съобщаване на инциденти, скоростомер, анонимен режим, показва камерите за контрол на скоростта в България, както и най-популярните ястия в заведенията. Не всички от новостите обаче са достъпни за потребители от България, но се надяваме, че скоро това ще се промени.

От XDA-Developers са забелязали и друга интересна функция, която в момента се изпробва в Индия. Ако сте задали маршрут, ще можете да нагласите приложението да алармира, ако превозното средство се отклони от него с повече от 500 метра. Това е полезно не само ако вие шофирате, но и ако се возите с такси на непознато място и искате да бъдете по-спокойни, че се движите в правилната посока.

Засега не става ясно кога тази екстра ще стане налична в други части на света, но е очевидно, че компанията работи усилено върху нови функции, с които да спечели повече потребители и така напълно да доминира сектора за дигитални карти и навигация. Дали след това ще иска да монетизира инвестициите си, като ни показва реклами?

Източник: XDA-Developers

Оферти на деня