Google Maps ще известява, ако таксито ви се отклони много от курса

Напоследък Google сериозно разширява възможностите на популярното приложение за навигация Maps. В него вече има добавена реалност, маршрути на градския транспорт в София, станции за зареждане на електромобили, функция за съобщаване на инциденти, скоростомер, анонимен режим, показва камерите за контрол на скоростта в България, както и най-популярните ястия в заведенията. Не всички от новостите обаче са достъпни за потребители от България, но се надяваме, че скоро това ще се промени.

От XDA-Developers са забелязали и друга интересна функция, която в момента се изпробва в Индия. Ако сте задали маршрут, ще можете да нагласите приложението да алармира, ако превозното средство се отклони от него с повече от 500 метра. Това е полезно не само ако вие шофирате, но и ако се возите с такси на непознато място и искате да бъдете по-спокойни, че се движите в правилната посока.

Засега не става ясно кога тази екстра ще стане налична в други части на света, но е очевидно, че компанията работи усилено върху нови функции, с които да спечели повече потребители и така напълно да доминира сектора за дигитални карти и навигация. Дали след това ще иска да монетизира инвестициите си, като ни показва реклами?

Източник: XDA-Developers