Google Play Music ще намери място във всички нови устройства с Android на Samsung

Заедно със старта на продажбите на Galaxy S8 и S8+ Samsung обяви, че започва да си партнира с Google Play Music, за да улесни потребителите в откриването, слушането и споделянето на музика през техните устройства. От 21 април Google Play Music ще бъде музикалната услуга и плеър по подразбиране във всички телефони и таблети с Android, които корейците ще пуснат до края на годината. Заедно с това за потребителите ще има допълнителни екстри. Те ще могат да съхранят в своите онлайн колекции 100 000 песни, които ще могат да слушат навсякъде, а това е два пъти повече от стандартното количество.

Освен това закупилите Galaxy S8, Galaxy S8+ или Galaxy Tab S3 ще получат възможност да тестват безплатно всички функции на услугата за период от три месеца. Това ще им осигури достъп до каталог с над 40 милиона песни, разнообразни плейлисти за различни поводи и ползване на YouTube Red без реклами в страните, в които тази услуга е налична. В допълнение по-късно през пролетта Google Play Music ще получи и възможност за гласово управление през виртуалния асистент Bixby. Подобно партньорство с най-големия производител на смартфони без съмнение ще помогне на услугата на Google да увеличи още повече своите потребители в борбата й с доминацията на Spotify.

Източник: Samsung, Google

 • [Quote]Вярно вади по-добро качество на звука от спотифай обаче...[/Quote] Spotify и Google Music са с по 320 kbps, iTunes са с максимум 256 kbps.
  Вито
 • Пробвайте Apple Music за андроид - няма по-добро нещо на света. Не знам колко стотици музикални редактори имат, а в допълнение и партньорства. Хиляди страхотни плейлисти, уникален звук, възможност да качвате свои собствени парчета като при Google Play Music. От скоро с нов дизайн, който бил като при iOS.
  labaling
 • Пуснах си пробно плея за месец и не съм доволен.Вярно вади по-добро качество на звука от спотифай обаче... пусна си уж миксирано радио, изсвири 4-5 песни и спре, натисна да продължи то почне със същите отново... кво е тва радио.Да не говори че непрекъснато дава грешки и не може да пусне песента.Без абонамент можеш да си пускаш само качените в паметта и хром каст не работи за разлика от безплатния спотифай.Пускам си микс радио на спотифай, 3 часа път през чукарите с няколко сериозни дупки в покритието от минути в движение, няма спиране, няма повтаряне и харчи буквално нищожно количество трафик.Мислех след пробата да го оставя на абонамент че първоначално ми хареса обаче като видях каква мизерия е и се отказах, не съм чак толкова голям меломан.
  AVKansazov
 • [Quote]Сега потребителите на Самсунг ще имат няколко еднотипни плеъра вградени в Рома, които няма да могат да се деинсталирате...[/Quote] Кажи ми в кой [u]фабричен[/u] ром плей мюзик не е вграден и трябва допълнително да се инсталира?Май няма такъв... [Quote]От 21 април Google Play Music ще бъде музикалната услуга и плеър [u]по подразбиране[/u] във всички телефони и таблети[/Quote] Кой чете между редовете...
  AVKansazov
 • То Spotify има собствени плейлисти, сортирани по жанрове. Много съм доволен, макар че нямам много време за слушане на музика.
  Blue Sky
 • Мисля че който иска може да си инсталира приложението. Сега потребителите на Самсунг ще имат няколко еднотипни плеъра вградени в Рома, които няма да могат да се деинсталирате и непрекъснато ще точат батерията.
  A4i
 • аз го тествах, но не ми допадна. Spotify ми харесва повече. Но в крайна сметка се насочих към онлайн радиа, че ми писна постоянно да правя плейлисти и да търся какво да слушам..
  maxito2
 • Google Play Music ми харесва, че можеш да си качиш 50 000 песни и да си ги слушаш отвсякъде. Освен това, приложението Google Play Music е на български и дори имената на изпълнителите са на български - дреболия, но приятно.
  m.martinov
 • Ползвах го няколко месеца докато имах Нексус 5х.. Първия беше промоционален... Добра е платформата.. разчупена, обложки, инфо.. абе стил Гугъл.. Минах си обаче пак към Spotify понеже има яки плейлисти и ми е някак си по подреден.. Новината обаче не ме касае понеже не ползвам Самсунг и едва ли ще ползвам :D
  speedy_sz