Хиляди Blu-ray плеъри на Samsung изненадващо спряха работа

Хиляди Blu-ray плеъри на Samsung изненадващо спряха работа

От петък насам хиляди потребители на Blu-ray плеъри и системи за домашно кино на Samsung се сблъскаха с неочаквани проблеми, които правят невъзможно ползването им. Многобройните оплаквания във форума за поддръжка на Samsung, Reddit и Twitter са за невъзможност за стартиране на устройствата, произволно изключване, отказ за приемане на команди, както и издаване на звуци като при прочитане на диск, без да е поставен такъв.

Засега няма официална информация каква точно е причината, но според някои предположения тя е свързана с ъпдейт на фърмуера. Това обаче е малко вероятно, защото компанията не обновява едновременно всичките си устройства, а освен това става дума за модели, които отдавна не се поддържат.

Както посочва ZDNet, отказът от работа на хиляди устройства най-вероятно е свързан с изтекла валидност на SSL сертификат, който плеърите на компанията ползват за връзка със сървърите на компанията през Samsung през HTTPS. Корейците още не са коментирали, но според модератори от форума за поддръжка компанията проучва оплакванията.

Източник: ZDNet

  • Timebomb...
    pdoynov