HMD Global представи два достъпни мобилни телефона

HMD Global представи два достъпни мобилни телефона

HMD Global представи два нови обикновени мобилни телефона - Nokia 220 4G и Nokia 105. Първият от тях, както подсказва и наименованието му, предлага 4G LTE свързаност и поддържа HD гласови разговори. Въпреки че е обикновен мобилен телефон, Nokia 220 4G разполага с браузер, Facebook, познатата ни игра Snake, както и достъп до други приожения. Моделът включва още FM радио, което може да функционира без свързани слушалки.

Сред основните му параметри са екран с диагонал 2.4“ и резолюция QQVGA, батерия с капацитет 2100 mAh, 24MB памет за файлове и VGA камера. За жалост не се изпзлва  платформата KaiOS. Nokia 220 4G ще се предлага в син и черен цвят, като се очаква към средата на август с цена 39 евро.

Nokia 105 от своя страна предлага сменяема батерия с капацитет 800 mAh, 1.77-инчов дисплей, FM радио, LED фенерче с бърз достъп и 3.5 мм жак за слушалки, а платформата е Nokia Series 30+. Телефонът се очаква през август в син, розов и черен цвят и цена от едва 13 евро.

И двата модела са с пластмасова конструкция, а според компанията могат да издържат леки удари и изпускания. Налични са хардуерни клавиатури за избиране и въвеждане на текст, навигационен блок и отделни бутони за управление на обажданията. Устройствата поддържат работа с две SIM карти.

Източник: HMD Global

Препоръчани оферти