HMD Global ще върне към живот и сериите Nokia 6300 и 8000

HMD Global ще върне към живот и сериите Nokia 6300 и 8000

От известно време финландската компания HMD Global връща към живот някои от знаковите телефони на Nokia, а според информация на WinFuture скоро в серията ще бъдат нови версии на два любими модела. Според сайта става дума за Nokia 6300 и Nokia 8000, които може би ще предложат някои премиум характеристики подобно на своите славни предци.

Информацията за моделите е била открита в системите на различни търговци, а освен това е намерила потвърждение и в сайтовете на скандинавския телеком Telia. Засега няма повече информация какво ще предложат устройствата, но ще видим модерни характеристики като поддръжка на 4G LTE и някои смарт функции (например платформата KaiOS).

Nokia 6300 беше представен през 2007 година, а сред характеристиките на модела са 2" дисплей, 2МР камера, microSD слот и платформа S40 3rd edition. Устройството струваше 300 евро. Nokia 8000 вероятно ще е вдъхновен от серията 8xxx, която се характеризираше с ползване на премиум материали като стомана, титаниева сплав, сапфирено стъкло и дори злато.

Според WinFuture премиерата на двата нови модела ще бъде през идните седмици. И все пак недейте да повишавате очакванията си прекалено много, защото досегашните опити на HMD Global да върне към живот класически модели показаха, че компанията разчита главно на маркетинговия ефект на познатите имена.

Източник: WinFuture

  • А дано да се отърва от кадния iPhone
    stasi72
  • Легендарен телефон, наистина е моного красив.
    Fenche1
  • А, дано, 8800 Arte още ме кефи много като дизайн! Ако извадят нещо подобно с по-нови характеристики, купувам на секундата!
    bibo35