Моделите iPhone 12 ще се продават без зарядни и слушалки

Моделите iPhone 12 ще се продават без зарядни и слушалки

При представянето на новото издание на Apple Watch американската компания разкри, че няма да включи зарядно в комплекта на часовника. Apple оправда това с желанието да намали количество електронни отпадъци, защото повечето потребителите вече притежават множество USB зарядни.

Това ни подготви, че новите смартфони на компанията също може да се разделят с фабричните аксесоари и днес получихме официално потвърждение. Четирите нови телефона ще се продават само с USB-C към Lightning кабел, така че потребителите ще могат да ползват каквото зарядно имат под ръка. Тези аксесоари вече няма да се доставят и с iPhone XR, iPhone 11 и iPhone SE.

Решението е част от стратегията на Apple до 2030 цялата дейност на компанията, включително производството и доставките на компоненти, да имат нулев отпечатък върху околната среда. За първи път моделите iPhone 12 ще включват 100% рециклирани редки елементи във всички магнити, включително в камерата, Taptic Engine и MagSafe.

Според Apple премахването на аксесоарите от комплекта на телефоните намалява въглеродните емисии, редуцира добиването и ползването на ценни материали, а по-малките опаковки позволяват в един палет да бъдат включени 70% повече кутии. Тези промени общо ще намалят въглеродните емисии с 2 милиона тона годишно, което е еквивалент на спирането на около 450 000 автомобила.

Източник: Apple

 • То не е болка за умира е и не ми се вярва някой да тръгне да съди за подобно нещо.
  Само принципът е важен - в смисъл, че може да доведе до отчуждаване на клиенти.
  Така е, но в крайна сметка пък и никъде не се казва, че рамката е стоманена, а че в телефона се ползва стомана и стъкло. Подвеждащо, но не и еднозначно.
  Маркетинг, какво да се прави.
  Spikul
 • Дебна ги от iStyle да видим след 23.10 на какви цени ще пуснат 12-те. Харесах си син 12 със 128 GB и, ако все още предлагат 0% лихва за 18 месеца, може да се обзаведа и аз.
  Ванката
 • То не е болка за умира е и не ми се вярва някой да тръгне да съди за подобно нещо.
  Само принципът е важен - в смисъл, че може да доведе до отчуждаване на клиенти.
  radko89
 • Спик,

  Тук се е запазило официалното видео за note 10:
  https://www.digitaltrends.com/mobile/samsung-galaxy-note-10-plus-aluminum-not-stainless-steel/

  Гледай и ще видиш.
  Просто от самсунг го махнаха от където успяха да се докопат.

  А за жака - като го махнаха от епъл вече имаше airpods - по-безжично от това здраве му кажи.
  Тук говорим само за жака, не за самите слушалки.

  А колкото до стив джобс - човекът изразява мнение, не официално становище на компанията с промоционално видео, в което да дрънкат врели некипели.
  Чак сега видях мнението ти.
  Мерси за видеото. Изгледах го и на 15-тата секунда наистина споменават неръждаема стомана и стъкло. Явно за това са го свалили, въпреки че никъде не се казва, че рамката е от стомана или вътрешната шина, но наистина звучи подвеждащо.
  Предполагам юристите им са преценили да го свалят, именно за да няма дела срещу тях.
  Spikul
 • Мда, прав си.
  Иначе Айфон скоро може и да има нещо полезно, няколко години след другите, както обикновено. :lol: Това като се случи не знам какво ще обяснят на феновете си, че нали фейс айдито било най най... Apple изглежда работи по интегриран в екрана скенер за пръстови отпечатъци за iPhone
  Въпреки че новите смартфони iPhone 12 продължават да разчитат само на сканираща лица технология (Face ID) като метод на защита с биометрични данни, Apple изглежда не се е отказала и от скенера за пръстови отпечатъци Touch ID. Популярен с прецизните си прогнози информатор от Twitter сега подсказва, че компанията от Купертино разработва за iPhone интегриран в дисплея скенер за пръстови отпечатъци.

  Всъщност Apple и днес представя устройства с Touch ID, само че в различни модификации. През 2020 г. видяхме iPhone SE с познатия отпреди години скенер за пръстови отпечатъци в хоум бутона, а през септември таблетът iPad Air се появи с такъв скенер в бутона за включване.

  Само че при iPhone изглежда Apple иска да предложи решението в най-съвременната му форма - интегрирано под дисплея. Това подсказва в Twitter профилът @L0vetodream, който публикува съобщението "MESA uts for iPhone". Джон Просър бързо го разтълкува, като обясни, че "MESA" е вътрешното кодово название за Touch ID, а "uts" идва от "under the screen" или "под дисплея".
  Nixanbal.com
  Вито
 • Спик,

  Тук се е запазило официалното видео за note 10:
  https://www.digitaltrends.com/mobile/samsung-galaxy-note-10-plus-aluminum-not-stainless-steel/

  Гледай и ще видиш.
  Просто от самсунг го махнаха от където успяха да се докопат.

  А за жака - като го махнаха от епъл вече имаше airpods - по-безжично от това здраве му кажи.
  Тук говорим само за жака, не за самите слушалки.

  А колкото до стив джобс - човекът изразява мнение, не официално становище на компанията с промоционално видео, в което да дрънкат врели некипели.
  radko89
 • Впрочем и за мен основната причина за липса на 120 херца при айфон е основно недостига и неспособността на Самсунг да произведе необходимата бройка за Apple. Те и за тва сигурно години чакаха за олед дисплеи... Ама карай. Пустите Самсунг не стават за глобален производител. :lol: А може би причината е конкуренция, ама кой мисли за тва днешно време. Самсунг произвеждат, те преценяват на кой кво да продат, примерно...
  И Американците нямат произведени изтребители, даже завод нямше още за производство, ама гушнаха едни милиарди от клета България... Та тва с производството се гледа с години напред. Не от днес за утре.
  И ако един дисплей 60 херца им струва на Епъл 5 лв., а 120 херца 10 лв. и знае, че за масата им фенове няма да е кой знае ква разлика (а и "пести батерия"...) познай кво ще изберат. Всъщност е очевидно.
  Вито
 • Още преди да излезе (от август чета статии, че няма да има 120hz) iPhone 12 имаше огромен брой статии, че новите им устройства няма да поддържат 120hz ще са без зарядно и без слушалки. "Ябълките" никога не обявяват спецификации официално преди презентациите си! Спора ви е тотално излишен
  ivanovbg


 • Леле,не знаех че толкова много се обиждаш...на какво точно? Затова че Самсунг нямат стоманена рамка,а бяха казали че ще има ли? Че много навътре го приемаш,ти нали уж си много доволен от твоята лопата,и тя всичко си има?Айде, да ми дадеш линка към официалния сайт на Apple където пише че са "обещали" 120херца дисплей щото нали цял ден се "плюнчиш" за това?!? Щото за Самсунг още двама освен мен потвърдиха че е имало такова нещо,ама за херцовете на айфона само ти го дрънкаш това! Затова нали си дървен философ и обичаш много с линкове да боравиш,та си чакам линка от Apple със съобщението за наличие на 120херца в някой от настоящите модели! Поне като си влязъл да хейтиш в тема за телефони които не те интересуват и никога няма да си купиш свърши нещо полезно! И стига си се оплаквал като вдовица за хуй че ти били оспамили темата за любимата лопата! Отдавна никой вече не пише тази тема та да ти е цапа :lol:
  Казах ти, че си функционално неграмотен, но ти не проумяваш. Официалните сайтове и на двата производителя винаги пишат за характеристиките след представянето на моделите и тук говорихме за информация на външни сайтове, преди излизането на даден телефон. И затова чакам официален сайт, аз няма какво да давам, защото съм го написал:

  И едните и другите лъжат и за това бях готов да се хвана на бас, че няма да ги има.
  И ще те помоля да не пишеш за хуйове, защото очевидно нямаш такъв, след като си тръгнал да ги споменаваш тук.
  Spikul
 • Говорите за различни неща.

  1. Официално самсунг обявиха в сайта си (в спецификацията на note 10), както и в официално видео, че телефонът ще е с рамка от неръждаема стомана. После премахнага клипа, преработиха го и го пуснаха пак, както и смениха описанието в спецификацията на официалната им страница.

  2. Самсунг пуснаха над 10 подигравателни клипа, в които се бъзикаха и иронизираха епъл, че били премахнали жака и че ако искаш всичко в един телефон то това е самсунг защото има и жак. В последствие тихомълком махнаха жака и премахнаха всички подигравателни клипове. Все още се откриват, но на места, които самсунг не може да пипне.

  Епъл никъде не са споменавали официално, че амолед няма да измести амолед, както и че повече от 4.5 инча не трябват - веднъж Стив Джобс в едно интервю каза, че според него 4.5 инча са достатъчни, но това е съвсем друг въпрос - неговото мнение, не официално представяне. Да си видял подигравателни видеа, в които епъл се подиграват, че някой е с нещо, което те не одобряват? Няма и да видиш..

  И да, когато сложат 120Hz батерията ще издържа точно толкова, колкото и преди това. Но първо самсунг трябва да си оправят капацитета на производството, защото на клиент като епъл не могат да смогнат в момента със 120Hz панели каквото и да правят :lol:
  1. Как така пък никъде не е останало това видео? Аз лично не съм го видял и не мога да твърдя, че на 100% не го е имало, но след като не съм го виждал не мога да не изпитвам недоверие към думите ти. Сайта който ти показа НЕ Е ОФИЦИАЛЕН.
  Все си мисля, че ако го е имало, щяха да ги разпорят от съдебни дела, защото по света не е като в България.

  2. Чакай сега, ти за коя година говориш? Тогава имаше ли USB type-C, имаше ли безжични слушалки, че изобщо коментираме жака за слушалки и конкретно официално обещание, че няма да се премахне?
  Ти да си видял някой друг производител да премахнаха слушалките, въпреки че айфоните нямат от няколко години в комплекта? Не само това, но дори сега си чакам БЕЗПЛАТНИТЕ безжични слушалки от Самсунг.

  А значи това, че Стив Джобс бил казал, че не му трябва повече от 4,5 инча дисплей, не е официално?

  И да, когато сложат 120 Hz, те няма да са 120 Hz, а ще са 24, само и само да се угоди на някой и да се каже, че и те са с 120 Hz. Мерси, аз на такива измишльотини не вярвам.
  Само да те светна, че на дисплеите не им пука дали ще ги ползваш за 10 или 300Hz, важни са контролерите, за които се твърдеше, че вече са доставени. Казах че в сайта им го имаше и после го премахнаха! Спикулчо,обаче понеже тази информация леко не му изнася се прави на луд и почва като шизофреник да говори нещо съвсем различно от досегашната тема(впрочем това му е стар номер,явно се мисли за много хитър).
  Та това е в общи линии...
  Само да не се окаже, че шизофреника си ти, мистър самоУценка :lol:
  Знаеш ли колко ме трогват празните ти приказки :mrgreen: Като имаш нещо конкретно да кажеш и докажеш, дай линк или назови в кой точно официален сайт си го гледал това за стоманената рамка, а не пак да се плюнчиш и обиждаш като махленски изпаднал пияница.
  Леле,не знаех че толкова много се обиждаш...на какво точно? Затова че Самсунг нямат стоманена рамка,а бяха казали че ще има ли? Че много навътре го приемаш,ти нали уж си много доволен от твоята лопата,и тя всичко си има?Айде, да ми дадеш линка към официалния сайт на Apple където пише че са "обещали" 120херца дисплей щото нали цял ден се "плюнчиш" за това?!? Щото за Самсунг още двама освен мен потвърдиха че е имало такова нещо,ама за херцовете на айфона само ти го дрънкаш това! Затова нали си дървен философ и обичаш много с линкове да боравиш,та си чакам линка от Apple със съобщението за наличие на 120херца в някой от настоящите модели! Поне като си влязъл да хейтиш в тема за телефони които не те интересуват и никога няма да си купиш свърши нещо полезно!
  pretorianec
 • Говорите за различни неща.

  1. Официално самсунг обявиха в сайта си (в спецификацията на note 10), както и в официално видео, че телефонът ще е с рамка от неръждаема стомана. После премахнага клипа, преработиха го и го пуснаха пак, както и смениха описанието в спецификацията на официалната им страница.

  2. Самсунг пуснаха над 10 подигравателни клипа, в които се бъзикаха и иронизираха епъл, че били премахнали жака и че ако искаш всичко в един телефон то това е самсунг защото има и жак. В последствие тихомълком махнаха жака и премахнаха всички подигравателни клипове. Все още се откриват, но на места, които самсунг не може да пипне.

  Епъл никъде не са споменавали официално, че амолед няма да измести амолед, както и че повече от 4.5 инча не трябват - веднъж Стив Джобс в едно интервю каза, че според него 4.5 инча са достатъчни, но това е съвсем друг въпрос - неговото мнение, не официално представяне. Да си видял подигравателни видеа, в които епъл се подиграват, че някой е с нещо, което те не одобряват? Няма и да видиш..

  И да, когато сложат 120Hz батерията ще издържа точно толкова, колкото и преди това. Но първо самсунг трябва да си оправят капацитета на производството, защото на клиент като епъл не могат да смогнат в момента със 120Hz панели каквото и да правят :lol:
  1. Как така пък никъде не е останало това видео? Аз лично не съм го видял и не мога да твърдя, че на 100% не го е имало, но след като не съм го виждал не мога да не изпитвам недоверие към думите ти. Сайта който ти показа НЕ Е ОФИЦИАЛЕН.
  Все си мисля, че ако го е имало, щяха да ги разпорят от съдебни дела, защото по света не е като в България.

  2. Чакай сега, ти за коя година говориш? Тогава имаше ли USB type-C, имаше ли безжични слушалки, че изобщо коментираме жака за слушалки и конкретно официално обещание, че няма да се премахне?
  Ти да си видял някой друг производител да премахнаха слушалките, въпреки че айфоните нямат от няколко години в комплекта? Не само това, но дори сега си чакам БЕЗПЛАТНИТЕ безжични слушалки от Самсунг.

  А значи това, че Стив Джобс бил казал, че не му трябва повече от 4,5 инча дисплей, не е официално?

  И да, когато сложат 120 Hz, те няма да са 120 Hz, а ще са 24, само и само да се угоди на някой и да се каже, че и те са с 120 Hz. Мерси, аз на такива измишльотини не вярвам.
  Само да те светна, че на дисплеите не им пука дали ще ги ползваш за 10 или 300Hz, важни са контролерите, за които се твърдеше, че вече са доставени. Казах че в сайта им го имаше и после го премахнаха! Спикулчо,обаче понеже тази информация леко не му изнася се прави на луд и почва като шизофреник да говори нещо съвсем различно от досегашната тема(впрочем това му е стар номер,явно се мисли за много хитър).
  Та това е в общи линии...
  Само да не се окаже, че шизофреника си ти, мистър самоУценка :lol:
  Знаеш ли колко ме трогват празните ти приказки :mrgreen: Като имаш нещо конкретно да кажеш и докажеш, дай линк или назови в кой точно официален сайт си го гледал това за стоманената рамка, а не пак да се плюнчиш и обиждаш като махленски изпаднал пияница.
  Spikul
 • Е да. Самсунг никой не ги знае, добре че са Епъл, да чуем и за тях. :lol: Е,да! Добре че е Apple,та Самсунг да има с кой да се сравнява постоянно,и да се заяжда(а в последствие и копира) :lol:

  Жака помниш ли го? Или и ти като Спикулчо, развиваш амнезия за някои работи?
  Добре, че е Самсунг, че да има Айфон, че дисплейчета таратанци иначе. Ама както и да е. Нещата са свързани. Всички се ебават по тв, иначе подписват договори за милиарди. А тука някой се дразни и опява кой пръв прее* клиентите си. Ми всички го правят, рано или късно.
  Аз от 5 години не ползвам жак за музика... И да, Самсунг излъгаха официално, че note 10 е със стомана.
  Аз не се дразня и не опявам за нищо! Ясно ми е отдавна че всичко се прави основно за пари,и никога не съм се връзвал напълно на еко глупости и прочие! Като потребител не ми харесва че няма да имат зарядно(слушалките в комплекта им и без това са пълен боклук). Дразни ме това обаче как тук една камара хора опяват за това че няма такова(както и едно време за жака)давайки за пример други марки които тихомълком в последствие направиха същото! Рано или късно махането на слушалки и зарядно ще стане практика и при тях, както и при много други! Ама нека си има хейт...

  Относно дисплейчетата-Добре че има и Apple да им ги купува с милиони(щото едва ли им ги подаряват)та после и Самсунг да имат пари за да правят телефони нали? Впрочем и за мен основната причина за липса на 120 херца при айфон е основно недостига и неспособността на Самсунг да произведе необходимата бройка за Apple.
  pretorianec
 • Е да. Самсунг никой не ги знае, добре че са Епъл, да чуем и за тях. :lol: Е,да! Добре че е Apple,та Самсунг да има с кой да се сравнява постоянно,и да се заяжда(а в последствие и копира) :lol:

  Жака помниш ли го? Или и ти като Спикулчо, развиваш амнезия за някои работи?
  Добре, че е Самсунг, че да има Айфон, че дисплейчета таратанци иначе. Ама както и да е. Нещата са свързани. Всички се ебават по тв, иначе подписват договори за милиарди. А тука някой се дразни и опява кой пръв прее* клиентите си. Ми всички го правят, рано или късно.
  Аз от 5 години не ползвам жак за музика... И да, Самсунг излъгаха официално, че note 10 е със стомана.
  Вито
 • Говорите за различни неща.

  1. Официално самсунг обявиха в сайта си (в спецификацията на note 10), както и в официално видео, че телефонът ще е с рамка от неръждаема стомана. После премахнага клипа, преработиха го и го пуснаха пак, както и смениха описанието в спецификацията на официалната им страница.

  2. Самсунг пуснаха над 10 подигравателни клипа, в които се бъзикаха и иронизираха епъл, че били премахнали жака и че ако искаш всичко в един телефон то това е самсунг защото има и жак. В последствие тихомълком махнаха жака и премахнаха всички подигравателни клипове. Все още се откриват, но на места, които самсунг не може да пипне.

  Епъл никъде не са споменавали официално, че амолед няма да измести амолед, както и че повече от 4.5 инча не трябват - веднъж Стив Джобс в едно интервю каза, че според него 4.5 инча са достатъчни, но това е съвсем друг въпрос - неговото мнение, не официално представяне. Да си видял подигравателни видеа, в които епъл се подиграват, че някой е с нещо, което те не одобряват? Няма и да видиш..

  И да, когато сложат 120Hz батерията ще издържа точно толкова, колкото и преди това. Но първо самсунг трябва да си оправят капацитета на производството, защото на клиент като епъл не могат да смогнат в момента със 120Hz панели каквото и да правят :lol:
  radko89
 • Е да. Самсунг никой не ги знае, добре че са Епъл, да чуем и за тях. :lol: Е,да! Добре че е Apple,та Самсунг да има с кой да се сравнява постоянно,и да се заяжда(а в последствие и копира) :lol:

  Жака помниш ли го? Или и ти като Спикулчо, развиваш амнезия за някои работи?
  Ох горканчо, какъв жак, каква амнезия? Май самоУценката ти не ти дава възможност да видиш по-далеч от носа си :mrgreen:
  Нали осъзнаваш, че като ти дадох за пример обещанията за дисплея и камерата на новия айфон, ти се опита да се измъкнеш с официално становище и сайт. Къде официално някой е споменавал за жак?
  Хайде да не започваме с глупостите, които пишехте преди години, че AMOLED никога нямало да измести LCD в айфон и как нямало нужда от по-големи от 4,5 инча дисплеи.
  Тръгнал за амнезия да пише :lol:
  Аз лично преди години никъде и никога не съм писал че AMOLED няма да измести LCD,нито пък за големината на дисплеите (и там си има за всеки влак пътници). Тук става въпрос за нещо съвсем друго,ама така ти е изгодно в случая! И стига с тия "обещания" че ставаш леко смешен... Кой ти обеща за дисплея и камерата?!? Тим Кук ли ти се обади,или Стивън Джобс? Естествено че ще се доверя на официалния сайт и представяне отколкото на някакви слухове според които новите телефони ще имат 120херца дисплей...Аз лично така или иначе никога не съм вярвал че точно тази година ще ги направят тези неща! Казах обаче че когато се случи ще е направено като хората.
  pretorianec
 • Съгласен съм със спикул. Ябълките и те плюха амоледа, 4.5" били ок за потребителите, а й те минаха на 6 и повече инчови дисплеи.
  wer_aac
 • Е да. Самсунг никой не ги знае, добре че са Епъл, да чуем и за тях. :lol: Е,да! Добре че е Apple,та Самсунг да има с кой да се сравнява постоянно,и да се заяжда(а в последствие и копира) :lol:

  Жака помниш ли го? Или и ти като Спикулчо, развиваш амнезия за някои работи?
  Ох горканчо, какъв жак, каква амнезия? Май самоУценката ти не ти дава възможност да видиш по-далеч от носа си :mrgreen:
  Нали осъзнаваш, че като ти дадох за пример обещанията за дисплея и камерата на новия айфон, ти се опита да се измъкнеш с официално становище и сайт. Къде официално някой е споменавал за жак?
  Хайде да не започваме с глупостите, които пишехте преди години, че AMOLED никога нямало да измести LCD в айфон и как нямало нужда от по-големи от 4,5 инча дисплеи.
  Тръгнал за амнезия да пише :lol:
  Spikul
 • Е да. Самсунг никой не ги знае, добре че са Епъл, да чуем и за тях. :lol: Е,да! Добре че е Apple,та Самсунг да има с кой да се сравнява постоянно,и да се заяжда(а в последствие и копира) :lol:

  Жака помниш ли го? Или и ти като Спикулчо, развиваш амнезия за някои работи?
  pretorianec
 • Е да. Самсунг никой не ги знае, добре че са Епъл, да чуем и за тях. :lol:
  Вито
 • -
  npet