Honor 10 вече се продава в Европа, скоро и в България

Honor 10 вече се продава в Европа, скоро и в България

Китайската премиера на Honor 10 беше почти преди месец, а на специално събитие в Лондон днес се състоя и европейски дебют на най-мощния смартфон в достъпната серия на Huawei. Продажбите на устройството на нашия континент започват днес на цена 400 и 450 евро за версиите с 64GB и 128GB вградена памет. В Обединеното кралство обаче ще е наличен само моделът със 128GB памет на цена 400 паунда.

Препоръчани оферти

Смартфонът вече се продава в Европа през онлайн магазина на Honor и през търговци като Carphone Warehouse и Media Markt. От 1 юни устройството ще е налично и в България - тогава започват продажбите в Технополис на цена 899 лв. за версията с 64GB памет. Припомняме, че Honor 10 предлага много от възможностите на Huawei P20, но на значително по-ниска цена.

Телефонът има стъклен заден панел, а дисплеят е 5.84-инчов с резолюция 1080 x 2280 пиксела и изрязана горна част. Потребителите получават и актуалния топ процесор Kirin 970 в комбинация с 4GB RAM. Honor 10 предлага 24МР камера за селфита и двойна задна камера с цветен и монохромен сензор (16МР + 24МР, f/1.8), които включват функции за разпознаване на сцени и обекти чрез изкуствен интелект, възползващи се от специализирания NPU чип в Kirin 970.

Батерията е с капацитет 3400 mAh, а освен това откриваме и нов ултразвуков сензор за отпечатъци, който е поставен под стъклото в долната част на телефона. Добавени са още стандартен жак за слушалки и инфрачервен порт за управляване на различни устройства. От Huawei отново предлагат интересни преливащи цветове за корпуса, които осигуряват ефектна визия.