Honor Watch Magic получи ъпдейт с функцията Always on Display

Honor Watch Magic получи ъпдейт с функцията Always on Display

Два месеца след като функцията Always on Display пристигна с ъпдейт за часовника Huawei Watch GT, тя вече е достъпна и за неговия аналог с марката Honor – Watch Magic. Ъпдейтът с номер 1.0.9.4 е с големина 5.14МВ, но с него идват и други интересни подобрения. Започваме с Always on Display, чието активиране позволява върху екрана да се показва времето дори и когато екранът е изключен. Както и при Watch GT са налични само два циферблата за показване – аналогов и дигитален с опция за промяна на цветните акценти. Имайте предвид, че това ще се отрази на живота на батерията.

Обновяването съдържа и функция за изключване на екрана при покриването му, което означава, че той вече няма да се активира случайно, ако например кръстосате ръце. Часовникът вече може да показва и времето в друга часова зона, но това е налично само за два от циферблатите. Сред другите промени са оптимизиране на интерфейса за отчитане на триатлони и на алгоритмите за проследяване на тренировки и на сърдечния ритъм за получаване на по-точни резултати. Подобрена е и стабилността на системата.

Ъпдейтът определено е стъпка в правилната посока, но Huawei все още има работа по платформата LiteOS, която задвижва Watch GT и Watch Magic. Както писахме в ревюто ни на Watch GT, системата има нужда от разширяване на функционалността с неща като възможност за контролиране на възпроизвеждането на музика в свързания телефон и експорт на събраните данни към популярни услуги като Strava. В момента има интеграция с Google Fit, но тя не работи. Все пак Huawei работи по платформата и вече тества опцията за създаване на потребителски циферблати.

Източник: Huawei

Оферти на деня