Huawei Ascend P1 S е най-тънкият смартфон с Android

Huawei Ascend P1 S е най-тънкият смартфон с Android
В Лас Вегас започва CES 2012, което е удобен случай за Huawei да ни покаже по какво е работила компанията в последните месеци. Един от резултатите е под формата на смартфона Ascend P1 S, който с дебелина от 6,68 мм веднага грабва титлата "най-тънък телефон с Android в света". Джаджата разполага с 4,3" Super AMOLED дисплей с резолюция 960 x 540 пиксела, който е защитен от стъклото Gorilla, и освен това впечатлява с двуядрения процесор TI OMAP 4460 с работна честота 1.5 GHz. Операционната система е Android 4.0. В допълнение, Huawei представи и модела Ascend P1, който разполага със същите технически характеристики, но е дебел 7.69 мм. Налице са 1GB RAM и 4GB ROМ памет.

Двете устройства разполагат с батерия с капацитет съответно 1670 mAh (P1) и 1800 mAh (P1 S) и добавят камера с 8МР задноосветен сензор плюс 1,3МР предна камера за видеоразговори. Смартфоните могат да записват 1080p видео и имат двойна LED светкавица. Продажбите на Huawei Ascend P1 и Ascend P1 S започват в Европа през второто тримесечие.

 • Добра е идеята да има варианти с различни дебелини и батерии. Според мен като цена трябва да са еднакви и всеки да преценява кое му е приоритет.;)Лично аз бих взел по-дебел дори без оглед големината на батерията, защото при по-дебел корпус по-трудно/по-малко ще загрява. Но мисля, че трябва да има и с доста по-големи батерии - при тази дебелина има още доста мегдан за това. Все пак и не е някое 5+-инчово чудовище.
  mkpetrov
 • китайците решиха да влезнат в борбата със стабилни модели,лично аз бих си взел 1 от тези 2 модела-високият им клас няма абс нищо общо с мизериите у БТК къде се продават.... !!
  alskaranne
 • Ако това му е началната цена е О.К.,но ако това му е цената 3 месеца след като влезе в продажба,не ми се струва оправдано. То на тази цена ще може да се намери и Galaxy S3, а не мисля,че ще има спор кой ще е по-добър :D Малко им е рано на китайците да се опитват да продават на цените на големите утвърдени производители.
  milen888
 • [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cysRYBRJFCg[/Youtube] предполагам около 400 евро свободна цена
  chilko
 • Много добро предложение!!! Ако е и на характерните за тази марка цени,ще има много голям успех (yes)
  milen888
 • Грешиш братле!Процесора не е стар,същия процесор се ползва във Галакси Нексус само,че при Нексуса е на 1.2ghz а тук даже е на 1.5ghz!Абе доста добро е телефончето!Ако го пуснат и на по приемлива цена си мисля,че ще има успех!
  t1ri
 • Мноо е як смартфона харесва ми, иначе процесора му не е май от новите?
  Ванката
 • Наистина прилича много на Галакси С2!Интересно предложение пуснаха китайците!
  t1ri
 • напомня на galaxy s 2 като дизайн
  chilko