Huawei Mate 20 Pro изравни оценката на P20 Pro в тестовете на DxOMark

Huawei Mate 20 Pro изравни оценката на P20 Pro в тестовете на DxOMark

Актуалният флагман Huawei Mate 20 Pro също премина през фотографските тестове на DxOMark. Ако се питате дали успява да подобри постижението на P20 Pro, то отговорът е отрицателен. Всъщност оценката на смартфона е абсолютно същата или точно 109 точки. Във фотографско отношение оценката е 114 точки, а от компанията посочват, че камерата успява да направи снимки с добра експозиция и широк динамичен диапазон и улавя детайли в осветените и в тъмните части дори и в силно контрастни ситуации.

Нивото на шум е ниско, а настройките за баланс на бялото и за цветопредаване осигуряват приятни цветове в почти всички условия, допълват от DxOMark. Осигурените тестови снимки обаче показват, че от допълнителния монхромен сензор в P20 Pro определено има полза, защото помага за запазване на по-голяма детайлност при ползване на близко и средно приближение. Намаленото изостряне при Mate 20 Pro не осигурява толкова резки снимки, но пък резултатите изглеждат значително по-естествени.

По отношение на портретния режим също се отчита една идея по-ниско качество на боке ефекта. При ниска осветеност Mate 20 Pro обаче успява да излезе начело с много уловени фини детайли. Оценката за запис на видео е 97 и в интерес на истината това е с точка по-малко от P20 Pro. Все пак от компанията посочват, че това е отличен резултат, който се дължи на плавната и бърза система за автофокус с добри възможности за проследяване на обектите, точния баланс на бялото, ефективната стабилизация, приятното цветопредаване и ниския шум.

Източник: DxOMark