Huawei отчита продажбите на 2 милиона часовника от серията Watch GT

Huawei отчита продажбите на 2 милиона часовника от серията Watch GT

Huawei обяви, че от часовниците от серията Watch GT от анонса на първия модел в нея през октомври миналата година до сега вече са продадени над 2 милиона броя. Според компанията това ги превръща в най-продаваните й смарт часовници на глобално ниво. Анализ на IDC показа, че за първото тримесечие на 2019 Huawei е регистрирала ръст на годишна база в сегмента на носимите устойства от 282.2%, което я поставя в топ 3 в този сегмент с над 5 милиона доставени устройства.

Huawei Watch GT предлага над 2 седмици живот на батерията между зарежданията с пълна функционалност, което го отличава от повечето от останалите предложения на пазара, които често не могат да изкарат повече от два дни с едно зареждане. Над 81% от потребителите на смарт часовник на компанията посочват, че именно дългият живот на батерията е една от основните причини да се спрат на устройството. Сред функциите на смарт часовниците на компанията е технологията Truseen 3.0, която може да следи сърдечния ритъм на потребителите в продължение на 24 часа и да им предостави детайла информация за промяната му.

Huawei Trusleep 2.0 пък позволява на потребителите да установят 6 типични проблема в нощния си режим, а освен това предоставя съвети за подобряване на качеството на съня. Часовникът включва още GPS и над 10 спортни функции, които спомагат за лесното отчитане на тренировките на потребителите. Както писахме наскоро, ъпдейт добави и функцията Always-on display, с която часовникът може да пресъздаде усещането за класически часовник, като показва постоянно времето. В България се продават моделите Classic и Sport в кафяво и черно и най-новият модел Active в тъмнозелено и оранжево. В момента устройствата са на промоционална цена в Технополис от 299 лева.

Оферти на деня