Huawei отчита рекордни предварителни поръчки за Mate 20 Pro в Западна Европа

Продажбите на Huawei Mate 20 Pro в страните от Западна Европа започнаха преди дни (в това отношение България ги изпревари) и изглежда устройството се радва на значителен интерес. Компанията обяви, че предварителните поръчки за смартфона в този регион през първите 10 дни са били с цели 40% по-високи от тези за P20 Pro, който досега държеше фирмения рекорд. Huawei не посочва конкретни цифри, но очевидно компанията е доволна от представянето на телефона на този важен пазар, в който има много платежоспособни клиенти.

Препоръчани оферти

Новината е добра и на фона на продължаващата експанзия на Xiaomi в Западна Европа. Разбира се, за сериозното количество предварителни поръчки помогнаха и многото промоции, които предложиха безжично зарядно и часовника Huawei Watch GT и така помогнаха на потребителите да преглътнат високата цена на Mate 20 Pro. От друга страна устройството е сред най-атрактивните модели на пазара в момента, защото комбинира екстри като 3D лицево разпознаване, вграден в дисплея сензор за отпечатъци, извит AMOLED дисплей, мощен процесор, голяма батерия със зареждане при 40W и тройна основна камера.

Източник: Android Authority

 • [Quote]С телефоните, които имам сега и 5 години мога да не купувам нищо[/Quote] И аз съм така.
  Вито
 • [Quote]Последният порше мейт е с ноч.[/Quote] Ще го скриват с тапети :D Ползвайте каквото си искате, аз повече телефон с ноч не купувам. Все ще има марка, която ще прави телефони без него. С телефоните, които имам сега и 5 години мога да не купувам нищо :D
  Legolaself01
 • [Quote]Запитай се защо Порше не искат ноч. [/Quote] Последният порше мейт е с ноч.
  Вито
 • [Quote]Ноча се скрива и не можеш да разбереш, че е с ноч, така че точно там не може да е проблем.[/Quote] Пишеш го във всяка тема, от което разбирам, че едва ли си ползвал телефон с ноч. Нали първо в айфон Х зачочнаха да скриват ноч-а, и какво се получава знаеш ли? Несиметрична грозотия без ноч, отдолу тънка рамка, отгоре дебела рамка. Отказах се да го скривам. Ноч-а си е измана отвсякъде. Запитай се защо Порше не искат ноч.
  Legolaself01
 • Ноча се скрива и не можеш да разбереш, че е с ноч, така че точно там не може да е проблем.
  BANANA_18
 • Жалкото е, че тези, които печелят най-много от този бизнес, не са най-големите иноватори, както би трябвало да бъде. Не може да се отрече, че последната година това са китайците. Опитват се да вкарват нови неща, независимо , че понякога не се получава. Huawei ги убива ноч-а, иначе Mate 20 Pro можеше да се превърне в топ-телефона за 2018. Капката донякъде е по-приемлива, ноч-а превръща всеки един смартфон в едно скъпоструващо нищо.
  Legolaself01
 • [Quote]Нека да погледнем последните статистики: Huawai ръст от 33% за Q3 2018 в сравнение с Q3 на 2017; Xiaomi ръст от 25% за Q3 2018 в сравнение с Q3 на 2017[/Quote] Кое да погледна не разбрах, защото не видях линк?! Сравняваш една щайга с модели телефони на Huawei срещу три на ябълките ли? Естествено, че ще имат ръст в продажбите, но е важен крайният резултат! И не разбрах, за продадени или доставени телефони говорим? Епъл е машина за пари недостижима по размери, дори за амбициозните китайчета, колкото и да им копират модела!
  Ванката
 • [Quote]Цифрите сами говорят...[/Quote] Аз пък не мога да разбера защо Apple толкова много ви бърка в...айде, ще кажа джигера? Лумпенизирани фенове на даден Андроид ли се показвате с това или просто злобата трябва да я има към някой?!?! Човек ще каже, че получавате пари, за да покажете колко са отскочили дадени марки и колко зле са други, но писанията ви са едно, а обективната действителност е друга. пп. И друг път давайте линк към източника на това, което поствате. Стига тия глупости да не си ги съчинявате в мазето, докато претакате зелето. Всички мобилни марки тази година нито могат да се хвалят с рекордни продажби, нито могат да се хвалят с безпроблемни апарати. А кой за какво ще си даде парите е въпрос на лично решение.
  algor
 • @Kyky86 Пилците се броят на пролет. Когато свърши финансовата година, ще се види кой на печалба и с колко. Епъл имат 13-14% от пазара на телфони и 90% от печалбата. Тази цифри как са ;)
  npet
 • [Quote]По-важното е кой печели най-много. [/Quote] Абе всъщност за потребителите не е особено важно, нито кой колко печели, нито какъв пазарен дял има. Иначе аз сериозно щях да се замисля за Mate 20 Pro, ако бяха сложили само малкото изрязване на дисплея, като при Mate 20. Някак с малката капка бих се примирил, ама тия големи ночове не мога да ги приема.
  board
 • Тогава Apple сигурно ще е на първо място, но това е нормална сезонност.
  chilko
 • Нека изчакаме и резултатите от четвъртото тримесечие.
  NickRey
 • По-важното е кой печели най-много. От изброените са тея с нулевия ръст доставки... ;)
  Вито
 • Нека да погледнем последните статистики: Huawai ръст от 33% за Q3 2018 в сравнение с Q3 на 2017; Xiaomi ръст от 25% за Q3 2018 в сравнение с Q3 на 2017; crAple - Зеро (0); Доставки на смартфони за Q3 2018 vs Q3 2017: Huawai ръст от 3% за Q3 2018 в сравнение с Q3 на 2017; Xiaomi ръст от 2% за Q3 2018 в сравнение с Q3 на 2017; crAple - Зеро (0); Цифрите сами говорят...
  Kyky86
 • @seoc1000 [Quote]съотношението между цена и качество[/Quote] Mate 20 Pro - 1880 лв нов, в магазин. Качеството е под въпрос, прилично за висок клас телефон и нищо повече. Съотношението е съмнително :D
  npet
 • Абе да видим с последния им флагман как ще стоят нещата. В XDA има изпищяли вече 20 човека с прецакан дисплей. Вярно, на фона на глобалните продажби тва не е и 1 процент, но... Доста негативни мнения чета и с основние. Връщат телефоните, чакат нови, а други си вземат различен модел.
  Вито
 • Нормално е да е рекордьор, все пак Huawei се превърна в двигател на нововъведения в мобилната комуникация. Не стига, че предлагат най-добрите телефони, а и съотношението между цена и качество е най-високо в сравнение с другите големи производители.
  seoc1000
 • От тези 150 млн.бройки, които споменавате ще е хубаво да се посочи колко милиона са апаратите от нисък и среден клас и колко милиона остават за т.н. флагмани? ;)
  gog88
 • Конкретно само за P20 няма информация, но двата P20 и P20 Pro са продали 10 милиона към края на август, което е за период от 5 месеца, откакто са в продажба, предполагам, че към днешна дата е около 13-14 милиона.
  NickRey
 • [Quote]Може ли да споделиш колко P20 Pro са продадени за миналата година?[/Quote] Да модел пуснат 2018 няма продажби за 2017... Мислете малко.
  Вито