Huawei отговаря на ситуацията с Google

Huawei отговаря на ситуацията с Google

Почти веднага след като се разбра, че Google ще преустанови работата с Huawei около Android като следствие от американските санкции, китайската компания разпространи официално становище за неприятната ситуация. В него тя посочва, че има голям принос за разработката и разрастването на Android - последното се доказа и от скорошните финансови резултати на компанията. Huawei уверява потребителите на устройствата Huawei и Honor, че ще продължи да ги поддържа и обслужва.

Ето пълният текст на становището:

Huawei има значителен принос към развитието на Android по целия свят. В ролята си на един от ключовите глобални партньори на Android, ние работим в тясно сътрудничество с open-source платформата, разработвайки екосистема в полза както на потребителите, така и на цялата индустрия.
 
Huawei ще продължава да предоставя на потребителите си последните актуализации по отношение на софтуерната сигурност, така и всички услуги, свързани със следпродажбеното обслужване на съществуващите вече на пазара Huawei и Honor продукти. В това число смартфони и таблети, които вече са закупени от крайните потребители, но и такива, които са все още в наличност на пазарите в световен мащаб.
 
Ние ще продължаваме да изграждаме сигурна и устойчива софтуерна екосистема, осигурявайки най-доброто потребителско преживяване на клиентите си по целия свят.
 
В изявлението няма информация за бъдещите телефони на Huawei, но предполагаме, че развитието на нещата е изненадващо и за самата компания. Все пак вече стана ясно, че през последните години се е подготвяла за подобен сценарий, като е стартирала разработката на собствена операционна система и е започнала да се запасява с компоненти, които да й стигнат да продължи работа, докато текат евентуални преговори за премахване на забраната.

Оферти на деня