Huawei P20 Pro с награда за най-добър камерафон от TIPA

Всяка година асоциацията TIPA (Technical Image Press Association), в която членуват редакторите от 30 посветени на фотографията печатни и онлайн издания от цял свят, връчва своите престижни награди в областта на фотографията. С тях се опитва да отличи най-добрите продукти в категории като фотоапарати, обективи, аксесоари, софтуер, принтери, решения за съхраняване на данни, монитори, 360-градусови камери и дори дронове. От миналата година в класацията присъстват и смартфони – тогава наградата отиде при Huawei P10 и P10 Plus. Тази година китайската компания пак има повод за празнуване, защото за най-добър камерафон беше избран Huawei P20 Pro.

Устройството, чиито продажби в България започват след броени дни, спечели експертите със своята тройна камера, която комбинира 40МР основен сензор, 20МР монохромен сензор и 8МР сензор с 3х телефото оптика и оптична стабилизация. Смартфонът може и да снима в почти пълна тъмнина без триножник, благодарение на поддържаното ISO 102 400, а системата Master AI разчита на над 500 алгоритъма за разпознаване на сцената и прилагане на оптималните настройки. Наскоро камерите на двата смартфона от серията P20 застанаха на върха на класацията на DxOMark.

Източник: TIPA

  • Абе гадна работа. Пусти блогъри, аз очи си нямам и не виждам. Те ти още малко https://petapixel.com/2018/04/20/huawei-p20-pro-vs-canon-5ds-r-im-stunned/. Щракай си с квото ти е кеф и не се излагай.
    Вито
  • Ачи, ти днеска норматив от постове ли покриваш?
    AVKansazov
  • То всеки топ модел от Huawei е беше обявен за най-добър камерафон или камера-галфон, според това чии фен си. Видеото на последната камера идва малко "шеики", но това да не ви притеснява.
    A4i