Huawei P40 Pro може да включва специален 52MP сензор от Sony

Два месеца преди очакваната премиера на новата серия смартфони на Huawei P40, продължават да се появяват слухове около част от бъдещите устройства в нея. Последният от тях е свързан с камерата на P40 Pro, която може да включва 52-мегапикселов сензор с размер 1/1.33". Възможно е сензорът да е създаден специално за Huawei от Sony и да включва технология за сливане на 16 пиксела в 1.

Това решение може да носи името „Quad Quad Bayer“, тъй като осъществява две сливания 4 в 1 за достигане на желания ефект. Този филтър ще се използва при заснемане на снимки и видео в много тъмна обстановка. Възможният краен резултат е изображение с резолюция 3.25MP, но с много висока светлочувствителност.

При снимане в условията на добра околна осветеност ще бъде използвана технология за сливане на 4 пиксела в един и заснемане в резолюция 13MP. Очакваме P40 Pro да предложи и перископен обектив с двоен призматичен дизайн за постигане на 10-кратен оптичен зуум. Компанията има редица патентовани наименования, които могат да се отнасят до гореспоменатите технологии, включително Ultra Vision Camera и Ultra Vision Sensor.

Източник: Mydrivers

  • Кач пара?
    langoff
  • Ако ! е вярно, това Quad Quad Bayer ще бъде интересно (☉。☉)!
    Kuzmanow
  • Най-добрите камери са от Sony!!
    AutoBot