Колко ще струва новата серия Huawei P40 в България? (обновена)

Колко ще струва новата серия Huawei P40 в България? (обновена)

Преди броени часове Huawei разкри подробностите около своите флагмани за първата половина на годината от сериятa P40. Новите P40, P40 Pro и P40 Pro+ осигуряват впечатляващи подобрения в повечето от основните области, а продажбите на част от тях ще започнат след броени дни. Какви цени да очакваме?

Засега е ясно, че в България няма да се предлага P40, чиято цена в Европа би трябвало да започне до 799 евро за версията с 8/128GB памет. Не очакваме да видим скоро тук и P40 Pro+, защото началото на продажбите му е планирано за юни, така че ще минат месеци, преди да го видим тук. Иначе цената му започва от 1399 евро за вариант с 8/512GB памет.

Стигаме и до Huawei P40 Pro, който официално ще е наличен в България. Китайската компания обяви, че продажбите му ще започнат на 6 април на цена от 999 евро за версията с 8/256GB памет. Засега от местното представителство на компанията не са потвърдили дата за начало на продажбите, но можем с голяма сигурност да предположим, че те също ще започнат през април.

Що се отнася до цената, очакваме тя да е около обявената за Европа, което означава около 1950 лева. По традиция Huawei предлага бонуси при предварителната поръчка на своите флагмани, така че може и сега да осигури атрактивни оферти с интересни аксесоари. Надяваме се, че скоро ще имаме повече подробности.

В страната ни ще се продават още два модела, които носят името P40, но не са точно част от флагманската серия – това са P40 lite и P40 lite E. P40 lite вече се предлага в България на достъпна цена, която можете да видите в нашия онлайн магазин, а през идните дни очакваме да научим повече подробности и за P40 lite E.

Както вече писахме, смартфонът вече се предлага в Европа, което ни осигурява повече детайли за неговата цена. Справка с популярния сайт за сравняване на цени Geizhals показва, че в Австрия и Германия P40 lite E се продава за около 200 евро. Устройството е позиционирано като по-евтина алтернатива на P40 lite, така че тази цена не е изненадваща.

Ново

Huawei обяви, че ще предложи P40 Pro в комплект с часовника Watch GT 2 на атрактивна цена. Повече за предложението, което ще е достъпно от 6 април, има тук.

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • "... цената му започва от 1399 евро за вариант с 8/512GB памет." ... интересно къде завършва ¯\(◉‿◉)/¯ ?
    Kuzmanow
  • Жалко копие на Samsung. Тия бастуни освен да копират и да крадат от другите, друго не могат. Първо копираха Iphone, сега Samsung. Мега жалки. И цената им в космоса:1400 евро! Нямат GMS, а искат пари все едно имат и IOS качена на телефона! Харектеристиките:посредствени, цената:Уау.
    maniaka_slr