Huawei патентова името на собствената си операционна система

Huawei патентова името на собствената си операционна система

Huawei са на финалната права на разработката на собствена мобилна и настолна операционна система и нейното използване може да се наложи още в близките месеци, ако не бъде постигнато решение около американските санкции срещу компанията. Според актуален патент на компанията вече знаем и вероятното име на софтуера.

В Китай бе запазена марката Hongmeng, която според заявката може да се използва за операционни системи, компютърни програми и други сходни продукти. За момента няма повече информация около възможностите на продукта, но според Ричард Ю от Huawei той ще има пълна съвместимост с приложенията за Android, а прекомпилираните за новата операционна система програми за Android вървят с до 60% по-бързо.

Източник: CNBeta

Оферти на деня

 • Последиците се виждат, когато не си само консуматор, а и създател на съдържание, на услуги. Малко да се отклониш от това, което те харесват, и те изтриват от Гугъл и фейса. Амазон не харесва това, което пишеш? Лошо. Защото от него ти е идвало 2000 долара напр. на месец на книга, от другите сайтове общо 100 долара. Все едно си умрял като писател. Т. е. уж демокрация, но реално няколко мини диктатури, чиито правила трябва да следваш стриктно, за да оцелееш. А оплакване в съда за свободно слово не важи, понеже са частни фирми.
  Е, гледам, че ЕС се заема сериозно с Гугъл, когато са избутали назад в резултатите(а това директно сваля посещенията и приходите с 50-80%) малки фирми със същите услуги като техните, но това сякаш е по-скоро изключение.
  tzincbg
 • проблема е, че хората искат този монопол без да осъзнават последиците му за в бъдеще...
  xdrm
 • Аз горе-долу израснах с развитието на мрежата и мога ретроспективно да сравня каквото беше в началото и тенденциите сега . Началото беше на ентусиастите. Разнообразието беше голямо. Съдържанието беше информативно , плезно и подредено логически. Влизаш някъде и все едно си в аптека, всичко се намира на 1-2 клика разстояние. Дори не се слагаха пароли и права на споделените ресурси. Всеки би могъл примерно да изтрие терабайти данни на сървъра , да влезе в профила ми с паролата 1234 и да прави каквото си иска. Хората просто не си заключваха вратата, защото на никого не би му хрумнало да злоупотреби , да вземе нещо , което не е негово.
  Последните години всичко това умря и мрежата я налазиха най-отвтатителните караконяци и вампири от миналото. Сега мрежата е гето, където хората са натирени за да бъдат унижавани и мачкани както са мачкани във Средновековието но, вече с тхнологични средства. Новите господари ни превърнаха в техни раболепни слуги и наказват всяко наше неподчинение със изтриване на профили и съдържание , отказване на достъп, влошаване на услугата, манипулиране на комуникацията ни с другите , налагане на цензура и т.н
  Тези отвратителни и уродливи изчадия дебнеха някъде из сенките и времето им на светло настъпи с разрастването на монополите. Загубихме свободата си и ни породиха , когато загубихме правото да избираме. Всеки установен монопол се разпорежда като Средновековен феодал във именията си. Който не е съгласен му се отказва услуга.
  Феодализма е преодолян във Възраждането с умножаване на броя на свободните градове и конкуренцията на еснафите за труда на хорат , които получили свобода избират къде да вложат труда си.
  Уродливите демони от миналото ще бъдат изгонени, когато се разруши властта им над нашия избор. Точно за това две операционни системи са повече от една и Уауей колкото искаш аса грешни , дават възможността за избор, която сега ни е отнета от монопола на Гугъл.
  A4i
 • Някои тука се радват. Няма какво да се радваме - губим от търговска война на две чужди държави.
  tzincbg
 • Добре де, след като приложенията щели да вървят с до 60% по-бързо отколкото при андроид, защо трябва да чакат развоя на събитията, след като тяхната вариация е по-добра? Ванка, не мисля, че чакат развой на събитията, мисля, че просто не са готови още за пускане.
  radko89
 • Абе зума в П30 про няма кво да се коментира щото е най добрия в телефон за момента. Един приятел си го взе та го разгледах доволно. Но само това не стига. Липса на стерео, 2к дисплей... Накрая 1750 кинта свободно. Р30 pro си е чудесен телефон, но е скъп. Няма стерео, защото заложиха на вградения в дисплея пръстов отпечатък и ако сложат читав дисплей и стерео цената му стане твърде висока.
  Spikul
 • Абе зума в П30 про няма кво да се коментира щото е най добрия в телефон за момента. Един приятел си го взе та го разгледах доволно. Но само това не стига. Липса на стерео, 2к дисплей... Накрая 1750 кинта свободно.
  Вито
 • Много в миналото опитаха да си наложат тяхна ОС, и на никой не му се получи. Все пак е интересно какво са измислили китайците. Жалко, че не са толкова смели да я покажат... Едно да буташ реклами наред 😁 друго е да направиш нещо. Което напомня, че рекламите за П30 с невероятния зуум бяха снимани с професионален фотоапарат...После стана и ясно, че снимките moon mode са на снапчат принципа...
  mefistoreyon
 • За 200-300 бих с 6 рам и (пред) последен Kirin, камера с поне 2 оптичен зум. Няма значение, че е с друга ОС щом поддържа Андроид приложения. Ама то това ще им е последен отчаян ход, не искат да продават толкова евтино. Чакаме сделка.
  tzincbg
 • Да не забравяме че ще имат и симпатиите на потребителите защото много хора въобще не са фенове на Тръмп и от инат биха си купили такъв продукт. Симпатиите са си симпатии, но аз не бих си купил телефон без блутут, тепърва развиваща се ОС с неясно програмно съдържание и всичко останало за което четем последните дни. На инат няма да набия едни 1000+ лв. (всъщност и 200 300 не бих платил) за телефон с подобни липси щото не съм фен на Тръмп. Бизнесмен човека, има си своите причини. Сигурен съм, че всички симпатизанти на huawei мислят по същия начин, хайде да не са всички ама едно 95% (извън Китай) няма да барнат тепърва излизащите модели ако над тях има ограничения... Разбира се за тези нагласи знаят и китайците, за тва ще гледат да направят сделката.
  Вито
 • Ако не се постигне търговска сделка между САЩ и Китай Huawei щат нещат ще стартират своята операционна система. Тя няма да е нещо по различно от паралелен Андроид, но вече няма да плащат на Американски компании. Да не забравяме че ще имат и симпатиите на потребителите защото много хора въобще не са фенове на Тръмп и от инат биха си купили такъв продукт.
  sabin_zaimov
 • Борбата кой ще ни определя съдбата с бъдещите умни градове с хиляди камери и сензори на пътя е жестока, трябваше да го очакваме.
  Ще видим. Дано китайчетата са прекопирали и reverse engineer-нали достатъчно платки и схеми. Навремето на японците е било по-лесно - копират един калкулатор и са царе, но сега е по-сложно...
  tzincbg

 • Само че реално погледнато Google са принудени да изпълняват ограниченията и ще го направят само формално. Никой няма да заложи допълнителни проверки на приложенията, а дори да се случи, китайците сто про са си взели поука от внезапното изтриване на Андроид приложенията в Aliyun ос u ca предвидили предпазни мерки.
  ...
  Опитвате се да изкарате свалянето на цените някакви наши желания, но не е така - това е реален отговор, който обмислят Хуавей от последната им пресконференция, ако друго не проработи.
  Това са си твои разсъждения и са леко нереалистични. Google щели формално да спазват ограниченията, пък Хуауей ще пуснат на инат Маte 30 на половин цена, нищо че ще са на загуба.
  Spikul
 • Коя операционна система от тези поддържа Андроид приложения? Че не се сещам. Така твърдяха, както сега го твърдят и от Хуауей. Нали се сещаш, че ако решат от Google още утре на Android 10 ще направят така, че да не се получи това, което си мислят китайците.
  Нещата не са толкова прости.
  Само че реално погледнато Google са принудени да изпълняват ограниченията и ще го направят само формално. Никой няма да заложи допълнителни проверки на приложенията, а дори да се случи, китайците сто про са си взели поука от внезапното изтриване на Андроид приложенията в Aliyun ос u ca предвидили предпазни мерки.
  ...
  Опитвате се да изкарате свалянето на цените някакви наши желания, но не е така - това е реален отговор, който обмислят Хуавей от последната им пресконференция, ако друго не проработи.
  tzincbg
 • Според мен ще има мощен отговор с [b]бърз и изгоден телефон[/b].... И като се събудим гледаме краката в манджата, а носът ни свети...

  Хайде стига с тези евтини и свръхзвукови апарати, че ставате смешни тук 3-4 човека.
  Ползвайте си авантата - никой не ви спира, ама спрете с тези комунистически утопии, които пропагандирате, защото 1917-а година отдавна е в историята и вече не вдигаме влаковете във въздуха (както съм казвал и преди). :!:
  algor
 • Не знам каква ОС се набират да си пуснат, но и Bluetooth SIG спират работа с Huawei. Спусне ли се веднъж лавината по склона и набира скорост. R.I.P. Huawei!
  Ванката
 • Коя операционна система от тези поддържа Андроид приложения? Че не се сещам. Така твърдяха, както сега го твърдят и от Хуауей. Нали се сещаш, че ако решат от Google още утре на Android 10 ще направят така, че да не се получи това, което си мислят китайците.
  Нещата не са толкова прости.
  Spikul
 • Коя операционна система от тези поддържа Андроид приложения? Че не се сещам.
  tzincbg
 • Да, защото нямаше приложения. Но тази нова ОС е базирана на частта на Андроид, която е свободна за всички с отворен код и поддръжа Андроид приложения. Такава беше и предишната им и тази на Самсунг, но и тях ги няма.
  Spikul
 • Да, защото нямаше приложения. Но тази нова ОС е базирана на частта на Андроид, която е свободна за всички с отворен код и поддръжа Андроид приложения.
  tzincbg