Huawei вече тества EMUI 10 с Android Q

Huawei вече тества EMUI 10 с Android Q

Въпреки че има вероятност Google да спре да работи с Huawei, изглежда от китайската компания се надяват това да не се случи и продължават развитието на графичния потребителски интерфейс EMUI, който е базиран на Android. Според запознати източници работата по следващата му версия EMUI 10, която използва Android 10 (Q), продължава, а в основния код са включени и услугите на Google. Междувременно тестовата версия на EMUI 10 изтече в интернет.

Информацията сочи, че на този етап бета версията на новия интерфейс е достъпна само за флагмана Huawei P30 Pro, и то при вътрешни тестове. Освен това разполагаме и с екранни снимки на интерфейса, които не показват сериозни промени спрямо EMUI 9.1. Това обаче е ранна бета версия, което означава, че в процеса на разработка можем да очакваме по-значителни промени. От XDA-Developers са направили и кратко видео с новия интерфейс.

Според потребители, които са тествали новия софтуер, той е „много по-бърз“ от предходната версия EMUI 9.1 с Android 9.0. Не става ясно обаче дали това се дължи на оптимизации на графичния интерфейс или на Android Q. Очакванията са EMUI 10 да дебютира с бъдещата серия смартфони Mate 30 през есента, но тестовата версия може да се изпробва и сега чрез услугата FunkyHuawei, която осигурява платен достъп до софтуер на китайската компания.

Източник: XDA-Developers

Оферти на деня