Huawei Watch GT 2e вече в България

Huawei Watch GT 2e вече в България

Най-новото допълнение на серията умни часовници Watch GT на Huawei вече може да се намери и на българския пазар. Става дума за Huawei Watch GT 2e, който е по-евтина и спортна версия на познатия Watch GT 2. Устройството е с малко по-големи размери спрямо 46мм версия на Watch GT 2 (53 x 46.8 x 10.8 мм спрямо 45.9 x 45.9 x 10.7 мм) и е снабдено с перфорирана каишка, която може лесно да се смени.

Останалите характеристики са непроменени – чипсет Kirin A1, 1.39" AMOLED дисплей (454 x 454 пиксела), батерия за до 14 дни работа, 4 GB вградена памет за съхраняване на музика, Bluetooth 5.1, водоустойчивост и разнообразни сензори – акселерометър, жироскоп, магнитометър, за атмосферно налягане и оптичен за отчитане на пулса.

Часовникът поддържа 85 персонализирани тренировъчни режима, включително за скално катерене, паркур, улични танци, сърф и скейтборд. Добавени са и 15 професионални режима за по-сериозно трениране като триатлон, плуване (в басейн или открити води), колоездене, бягане, елиптичен тренажор и т.н. часовник.

Устройството може да осигури данни за тренировъчния ефект, VO2Max, времето за възстановяване, статуса на тренировките и т.н., помага за проследяване качеството на съня, а освен това е снабдено с функция за измерване на SpO2, което е насищането на кръвта с кислород. Последното наскоро беше добавено с ъпдейт и в Watch GT 2 и Honor MagicWatch 2, които имат почти идентичен хардуер. Те обаче са снабдени с говорител за провеждане на handsfree разговори, какъвто няма в новия модел.

Huawei Watch GT 2e се предлага на препоръчителна цена от 349 лева в мрежата на Технополис, Техномаркет и партньорите на дистрибутора Polycomp, но наша проверка показа, че в големите вериги крайната цена в момента е 329 лева. Часовникът може да бъде закупен още самостоятелно или заедно с тарифен план от Telenor и VIVACOM, а по-късно тази седмица ще се предлага и от A1.

  • Съществената разлика е че няма говорител и микрофон и не може да се ползва за разговори. Правилно. В тази връзка актуалната промоция на Honor MagicWatch 2 за 299 лв е чудесна оферта.
    chilko
  • Съществената разлика е че няма говорител и микрофон и не може да се ползва за разговори.
    AVKansazov