И A1 Wallet с опция за физическа карта

И A1 Wallet с опция за физическа карта

Преди дни писахме, че услугата Pay by VIVACOM предлага възможност за заявка на физическа карта, която може да се окаже полезна в някои ситуации. И тъй като мобилния портфейл ползва технологията на phyre, беше логично тази функционалност да се появи и в услугата A1 Wallet, която също разчита на нея.

Това вече е факт. От разпространения мейл до клиентите става ясно, че картата вече може да се поръча през приложението, но само ако е версия 7.6.0 или по-нова. В Play Store обаче е налична версия 7.5.0 без такава опция. Приложението за iOS вече е обновено, така че е въпрос на време това да стане и с версията за Android.

Иначе картата се издава срещу 9.99 лв. и се доставя безплатно, а освен това е без никакви месечни или годишни такси за обслужване. Картата може да се използва за плащания на физически или виртуален ПОС терминал или за теглене на пари в брой от банкомат.

Картата се активира и управлява напълно през приложението, така че по всяко време можете да я заключите или отключите. Физическата карта A1 Wallet е дебитна карта Mastercard, а през нея е достъпен баланса от дигиталния портфейл A1 Wallet, така че представлява удобен начин за достъп до средствата в него, когато телефонът ви е с изчерпана батерия например.

Ново (03.08)

Обновено е и приложението за Android и в него вече има опция за поръчка на физическа карта.