И Oppo подготвя проследяващ таг с UWB

И Oppo подготвя проследяващ таг с UWB

Малките проследяващи устройства, с които може да се откриват различни обекти, се радват на все по-голяма популярност сред производителите, макар че са на пазара от години. В началото на годината Samsung представи своята версия на тези аксесоари, а тази седмица се включи и Apple с премиерата на AirTag. Други производители на телефони също гледат към този сегмент.

Това става ясно от публикация във Weibo, която показва проследяващ таг на Oppo. Виждаме малко устройство, което за разлика от останалите предложения, е снабдено с USB-C порт за зареждане. Това би трябвало да спести ползването на обикновени батерии и да намали неговия отпечатък върху околната среда. Снимките разкриват и поддръжка на технологията ultra wide band (UWB), която позволява локализиране с по-висока точност.

Засега няма други подробности за малката джаджа, но най-вероятно ще разберем повече през идните седмици. Oppo още няма телефон, който поддържа UWB, което подсказва, че компанията работи по такъв. Вече има индикации, че Google работи за добавянето на поддръжка за UWB в бъдещите версии на Android, така че в даден момент тези устройства може да станат много по-разпространени.

Източник: Weibo