iFixit разглоби отново Samsung Galaxy Fold

iFixit разглоби отново Samsung Galaxy Fold

В началото на годината iFixit успя да разглоби Samsung Galaxy Fold и публикува своето мнение около причините за повредите на част от тестовите бройки на устройството преди старта на продажбите. Скоро след това под натиск от страна на Samsung разглобяването беше свалено от сайта.

Няколко месеца по-късно продажбите на Galaxy Fold започнаха вече наистина, а устройството се завърна в лабораторията на iFixit за разглобяване номер 2. В него се виждат направените от Samsung промени, които трябва да предпазят по-добре вътрешността на устройството от навлизането на външни обекти.

Корейската компания е затворила някои от пролуките в корпуса, заздравила е сгъваемия дисплей и е скрила краищата на предпазното му фолио, което много от първите тестъри се опитаха да отлепят, а това допълнително влоши ситуацията. Смартфонът е интересен, но залепването на задния панел, двете батерии и двата дисплея му носи само 2 от 10 точки по отношение на възможността за ремонт, макар че много от частите са модулни.

Въпреки конструктивните промени в някои части на Galaxy Fold все още могат да попаднат външни обекти – например в пантите, което да наруши работата им. iFixit посочва, че разглобяването е било сравнително лесно, но крехкият характер на телефона и наличието на движещи се части повдига въпроси за неговата издръжливост в дългосрочен план.

Източник: iFixit

Препоръчани оферти