Германски стартъп за е-тротинетки привлече още 60 милиона долара

Германски стартъп за е-тротинетки привлече още 60 милиона долара

Една от най-големите европейски услуги за споделено ползване на електрически тротинетки привлече още 60 милиона долара за изпълнение на своята стратегия за експанзия в Европа. Става дума за базираната в Берлин Tier Mobility, която е основен конкурент на американските Lime и Bird.

Новото финансиране ще бъде използвано за ускоряване навлизането на други пазари на нашия континент, където в момента тротинетките на Tier са налични в над 40 града в 12 страни. По данни на компанията за 11 месеца са отчетени 10 милиона пътувания, а това я прави най-бързо растящият стартъп за микромобилност.

Засега не е известна оценката на компанията, а зад новия капитал стоят Mubadala Capital и Goodwater Capital. В началото на годината се появи информация, че Tier и шведската Voi са водили разговори за евентуално сливане, за да останат конкурентни на този бързо растящ пазар, но и двете са останали независими и са потърсили свежо финансиране за своята дейност.

Сред другите нови фондове, които са вложили пари в Tie,r са Axa Germany и Evli Growth Partners, а освен тях в този кръг на финансиране са се включили и всички предходни инвеститори в компанията. От думи на изпълнителния директор на Tiew Лоурънс Лушнер за Bloomberg става ясно, че засега Tier се е фокусирала изключително върху Европа и няма планове за навлизане в САЩ.

Източник: Bloomberg

Оферти на деня