iPhone 5, Samsung Galaxy S III и HTC One X срещу камерата на Nokia Lumia 920

iPhone 5, Samsung Galaxy S III и HTC One X срещу камерата на Nokia Lumia 920
Най-добрата стабилизация на изображението в мобилно устройство в момента предлага Nokia Lumia 920, което се дължи на по-специалния модул на камерата, в който сензорът е комбиниран със система за оптично стабилизиране, изместваща го за компенсиране на движението на телефона. Докато чакаме да разберем кога ще започнат продажбите на телефона, от Engadget се разходиха до централата на Nokia във Финландия и сравниха възможностите на стабилизацията на Lumia 920 с тези на водещи устройства като iPhone 5, Samsung Galaxy S III и HTC One X.

Резултатите не са изненадващи - хардуерната стабилизация на Lumia 920 си казва думата, като успява да осигури много по-стабилно изображение при запис на видео. Още повече че телефонът не е бил във финална версия, а прототип.

http://www.engadget.com/2012/09/25/iphone-5-lumia-920-image-stabilization-face-off/

Аксесоари за:
 • :D Дано модерираш доста по - често.
  vladovn
 • АААААААА! Сега забелязах:D Имам компетенция:D ЗАКЛЮЧВАМ ТЕМАТА!!!!!
  geleto_
 • Моля спрете тая БОЗА!!!!!!!!!
  geleto_
 • [Quote]Ябълка познават пазара си и им дават това, от което имат нужда, а именно перфектната мобилна камера + елементарна и функционална OS[/Quote] Напротив, точно когато беше бума на камерафоните, Епъл проби с телефон с ужасна 2MP камера без автофокус. Че и след година пак я остави същата. А иначе не знам до колко е изфабрикувано, но в тестовете определено се търсят условията в които Нокиата да показва как смазва другите. При снимките няма да питам ползван ли се нощен режим. Но примерно ще ти покажа две снимки които направих този уикенд със SGS3 една след друга, след залез слънце. Те не блестят с нищо, но показват колко различни неща можеш да изкараш от една камера.
  board
 • Пич, що не каза, че си кон (Android-аджия (woo) ) с капаци, и че да те убеди човек в нещо е "кауза пердута" ?!! (blush) :D Не си губи времето да пишеш под материали, касаещи Nokia и нейните нови продукти. Напълно безполезно е. Те са отвратителни и незначителни, че да им отделяш толкова време и мисловен ресурс! Пази сили за новите уникални 16 ядрени дзверове на роботчо. Белким бъдеш по-полезен там! (woo) :D :D :D :D :D :D :D :D
  razdvatri123
 • [Quote]Не може и не може да е истина[/Quote] Истината е някъде там :P Директно от сайт на wp...
  AVKansazov
 • Когато става въпрос за теб или мен, знаеш ли колко им дреме на Nokia и MS. :| Когато заговорим, обаче за обширния американски пазар, към който се силят и Nokia - то тогава нещата загрубяват значително. Защо? Защото там, това е една от най-ценените функционалности в телефоните. Ябълка познават пазара си и им дават това, от което имат нужда, а именно перфектната мобилна камера + елементарна и функционална OS, каквато всъщност е и WP ;) Лидерството им обаче отиде в миналото ;) Айде поредното "изфабрикувано" доказателство за качествата на - [B]Lumia 920[/B]. И този път май са послъгали :D Не може и не може да е истина :P :D :D :D http://wmpoweruser.com/wp-content/uploads/2012/09/Nokia-Lumia-920-vs-Apple-iPhone-5-vs-Samsung-Galaxy-S-III-vs-HTC-One-X.jpg
  razdvatri123
 • ХА и очакваш да каже "вярно излъгахме, преувеличихме, манипулирахме и т.н.". :S Много са честни бре. Вече казах вече вярвам на "око да види, ръка да пипне" не на разни снимки и видеота в нета. Точно нокия станаха пример че всичко може да се манипулира.
  AVKansazov
 • Бе я стига камерата на телефона е от най-рядко използваните функции на телефона ми! Ако ми трябваше щях да си взема 808. Стига си злобял към конкуренцията.
  AVKansazov
 • При всяко положение нокиата има чудесна камера, но защо все ни я промотират с някакви фалшиви клипчета. От самолет се вижда, че нещо не е наред със сравнението, особено пък при One X.
  board
 • питах го/я и отговори, че няма никакъв zoom https://twitter.com/tnkgrl/statuses/250967081737125888 ето и фото тест на камерата с оригиналните файлове http://www.engadget.com/2012/09/26/lumia-920-low-light-shootout/
  chilko
 • просто те е яд че камерката на твоят самсунг с3 не става за нищо(blush):D:D:D
  apple_knows
 • Смърт на пластмасата да живей НОКИЯ... или айфон в зависимост от вкуса. Мрете гадни корейски и т.н. преписвачи :D
  AVKansazov
 • [B]Викаш, цял свят сега, Nokia промотира[/B] :D :D :D :D :D :D Тия нали бяха фалирали, сега пък флагман направиха, че пък и с най-добрата мобилна камера на гърба си - това ли Ви дразни? (whistle) Има нещо нередно - сигурен съм. Тия гадни гумопроизвеждачи, никога не са правили качествени във всяко едно отношение телефони. НЕ! В момента на мода е долнопромната пластмаса + 500 южнокорейски "расови" коня (woo) :D :D :D :D :D :D
  razdvatri123
 • Каквото си постнал ти си знаеш. Та "гадовете от нокия" какво вадят? Първо появява се клип който да покаже предимствата на оптичната стабилизация на телефона и... перфектната издънка с отражението на професионалната техника. Пускат перфектни снимки на нощно градско осветление... професионален фотограф веднага ги хваща че обективът на телефона не може да направи такива ефекти с пречупване на светлината... друг направо качва снимки от снимачната площадка... и фотоапаратът с който са правени снимките. Снимки в тъмнината на парка... трябва да си сляп за да не забележиш задното осветяване в снимките което дори не съвпада с посоката на телефона.Същото пуснато намалено и на галаксито за заблуда.Те го изкараха че има-по мощна светкавица от ксеноновата или че има термична камера за снимки в пълна тъмнина. Сега какво... виждаме някакъв "специалист" и агитката му с технически принадлежности тип самоделка с набързо направени клипове с настроени предварително телефони (не показано как) в които не само ние а и в други форуми им прави впечатление че е пуснат цифровия зуум на другите телефони за влошаване на качеството.А иди доказвай кое е истината и на кое да вярваш - приказката за лъжливото овчарче. Някакви хора просто са взели някакви пари с задачата да популяризират телефоните на всяка цена без значение с какви средства.Ама не се справят особено добре. И накрая екзотичния пич взима задушевно интервю в "домашна" обстановка със самия Илъп - място за реклама... няма да е необходимо. Това не го сложили към новината.
  AVKansazov
 • До всички, мъчещи се да оправдаят камерите на пластмасовите си 8 ядрени дзверове :D Нз, дали въобще да си правя труда да слагам въпросните други видеоматериали, тъй като, колкото и да бяло - във вашите наивни мозъчета, винаги ще е черно. :D Няма лошо, напъните Ви са достойни са уважение. Все пак умственият Ви запек, трябва да се разхлаби. :D Тия гадове от Nokia не Ви дават мира. Кааак може да вадят добър във всяко едно отношение смарт (woo) Кааааак??? Тия у ред ли са??? :D Дет има една приказка - "пази Боже, сляпо да прогледа!". [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=czIrXlkNHOw[/Youtube] [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1d2tERSOKDA[/Youtube] [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wzN2t8oc5us[/Youtube] Здрави останете! (beer)
  razdvatri123
 • Чичо Кук така ли казва? Слушайте го деца и маниаци той знае най добре. :P
  AVKansazov
 • ето fov при включена и изключена стабилизация. излиза, че sgs3 изрязва повече видеото. http://bit.ly/TATWO2 въпреки това и на мен ми се струва, че е използвано мащабиране.
  chilko
 • Току що си пробвах видеото на галаксито. Еми НЕ снима така при нормални настройки!И стабилизацията ми е включена. Но при включен зуум да - замъглява образа и заради мащабирането при движение дава голямо отклонение.При HTC-то даже е още по засилен.И си личи. Като са engadget та какво? Не могат да послъжат и те ли? Пример - защо при всички телефони освен нокията картината е много по-приближена?
  AVKansazov
 • При сравнението със самсунга изглежда все едно нокията е мащабирана. И въпреки това тя снима по-добре. Иначе и според мен са пуснали някакъв зум на айфона и хтс-то, не може да снимат толкова зле. Ще ми е интересно едно сравнение между лумията и сони експериа т.
  makeno