Изтекоха нови детайли около Galaxy Note10 и Note10+

Изтекоха нови детайли около Galaxy Note10 и Note10+

Остават само две седмици до представянето на новото поколение смартфони в серия Galaxy Note, а с това се появяват и нови детайли около бъдещите устройства. Според нов слух от Гърция Galaxy Note10 ще разполага с по-ниска резолюция на екрана от предшественика си – Full HD+ спрямо Quad HD+. Данните на TechManiacs сочат още, че екранът му ще е с диагонал 6.3 инча, батерията - с капацитет 3500 mAh, а теглото ще е 168 грама.

Galaxy Note10+ може да разполага с батерия с капацитет 4300 mAh, тегло от 198 грама, както и с екран с диагонал 6.8" и резолюция QHD+. Този вариант може да се предлага с базова памет от 12GB RAM и 256GB за файлове. Друга отличителна разлика с Galaxy Note10 ще е наличието на ToF сензор към тройната основна камера. Очаква се писалката S-Pen да поддържа извършването на жестове без докосване на екрана, както и възпроизвеждане на звукови ефекти при въвеждане на текст.

Възможно ще е още наличието на нощен режим при снимане с предната камера и Live Focus функционалност при заснемане на видео. Друга интересна екстра при заснемане на видео ще е „zoom audio“, която ще позволява да чуете по-добре звук от дадена локация чрез насочване на микрофоните в нейна посока. Смартфонът ще усили звука от тази област, като междувременно ще ограничи страничния шум.

Информацията потвърждава и предходните слухове, че Galaxy Note10 ще поддържа технология за бързо зареждане до 25W, а Galaxy Note10+ до 45W. В комплект с моделите обаче няма да са налични адаптери за тези мощности, а те ще трябва да бъдат закупени отделно. Очaкава се и премахването на бутона за стартиране на виртуалния асистент Bixby, като тази функционалност може да премине към бутона за включване.

Източник: TechManiacs

Препоръчани оферти