Какво става всъщност с Nokia X?

Какво става всъщност с Nokia X?

През последните дни следим с интерес новините от Китай, свързани с нова серия смартфони на HMD Global, която очакваме да се казва Nokia X. Според предварителните тийзъри очаквахме устройството да бъде представено на 27 април, но това така и не се случи. Оказа се, че вчера компанията е поставила началото на събитие, което ще продължи чак до 2 май. На него показва актуалните телефони, които предлага в Китай, и някак между другото демонстрира и нов смартфон.

Именно това е моделът, който познаваме като Nokia X или X6. В случая е интересно, че устройството все още няма официална премиера – то просто е оставено на щанда, за да могат посетителите да се докоснат до него и да го снимат. Телефонът обаче е заключен, а освен това няма никакви официални детайли около неговите характеристики.  По всичко личи, че става дума за маркетингова кампания, която има за цел да засили интереса към модела преди формалното му представяне.

Вече видяхме реални снимки на Nokia X6, а освен това и китайското подразделение на HMD Global публикува в своя профил във Weibo официална снимка на телефона с информация, че повече за него ще стане ясно на 16 май. Тогава е планирано събитие в Китай, на което най-вероятно ще се състои официалната премиера на смартфона. Според слуховете Nokia X6 предлага 5.8” 19:9 дисплей и ще е наличен във варианти с чипсети MediaTek Helio P60 и Qualcomm Snapdragon 636. Очакваме още 4GB / 6GB RAM, 64GB / 128GB памет и батерия 3300mAh.

Източник: Nokiamob

 • Не, благодаря! Винаги съм харесвал Нокия (още от времето когато имах мобифон Нокия 540, след това много и много техни ГСМ-и, включително почти всичките им топ смартфони) и хардуерните характеристики на Нокия 7 Плюс ме устройваха идеално и ако го бяха направили с 18:9 дисплей, нямаше и да се замисля (въпреки, че предпочитам екран до 5"). По въпроса с темата към която си дал линк, явно за пореден път съм разбран погрешно (явно проблема е в мен, че очаквам с малко приказки да ме разбират хората, както аз разбирам тях), не се оплаквам, само споделям.
  PoceH_BS
 • Вземи си докато все още има 19:9, че ... догодина ще са 20:9 :D Явно докато не станат 21:9 съотношение производителите няма да мирясат. Темата за оплаквания: http://www.mobilebulgaria.com/forum/read/post/559821/page/1/
  kpo
 • На мен не ми е все едно, мислех да си взема Nokia 7 Plus, ама катo му видях джендърското съотношение на екрана и ме отказа тотално, въпреки останалите му предимства.
  PoceH_BS
 • Ясно ни е, но вече ни е все едно... Телефоните стигнаха плато на развитие.
  tzincbg
 • Лошо няма за формулата, но си има утвърдени стандарти - HD 720p, FullHD 1080p и нито един от тях няма да се гледа както трябва на това недоразумение 19:9 (джендърско от всякъде), мислех, че са подразбира поне от интелигентната част на форума... :D
  PoceH_BS
 • Аууу, екран с пропорции от следващата година. Последните две цифри на годината делено на 9 - това е формулата. :D
  kpo
 • Ех как им се свиди тая батерия...
  tzincbg