Logitech добавя бранда Ultimate Ears в нова серия музикални аксесоари

Logitech добавя бранда Ultimate Ears в нова серия музикални аксесоари
Logitech анонсира нова линия от музикални продукти, които ще са насочени към масовия пазар и ще комбинират аудио технологиите на премиум бранда Ultimate Ears. Новата стратегия е следствие на намаляващите приходи на компанията от компютърните аксесоари заради нарастващата популярност на мобилни устройства като смартфони и таблети. Продуктите от новата серия Logitech UE включват слушалки, високоговорители и дори интернет радио.

Компанията Ultimate Ears е основана през 1995 година от Джери Харви, който е звуков инженер по време на турнетата на групата Van Halen. Основните й продукти са мониторни слушалки за музиканти, които се радват на голям успех заради звуковите си качества. През 2008 г. компанията стана собственост на Logitech, а цените на слушалките й варират между 20 и 400 долара, като има и мониторни слушалки, създадени според ухото на ползващия ги, чиято цена достига 2000 долара.

Два от седемте нови продукта осигуряват изолиране от околния шум - топмоделът е UE900 на цена от 400 долара, като той предлага четири високоговорителя за всяко ухо, скоби за по-стабилно закрепване и два кабела с оплетка, единият от които има микрофон и бутони за управление. Слушалките 4000, 6000 и 9000 са външни и ще се предлагат на цени 100, 200 и 400. Първите имат микрофон и бутони за управление за ползване с iPad, iPhone и iPod, вторите са сгъваеми и включват технология за потискане на шума, а третите са снабдени с Bluetooth, но може да се ползват и с кабел. Logitech UE Smart Radio ще се предлага за 180 долара и има 2,4" цветен екран, който показва информация за слушаната музика или интернет станция. Използва Wi-Fi за връзка и освен от интернет може да възпроизвежда музика и от вашата колекция. Може да се управлява чрез приложение за iOS или Android.

Компанията представи и два Bluetooth високоговорителя. Mobile Boombox е предназначен за мобилна употреба, може да се свърже едновременно с две устройства и има батерия за 10 часа работа. Предлага се на цена 100 долара и включва микрофон, така че може да се ползва като високоговорител при разговори. Моделът UE Boombox е по-голям и ще се предлага за 250 долара. Позволява едновременната връзка с три устройства и е снабден с алуминиев корпус с дръжка и повече говорители за по-мощен звук. Батерията му ще стига за 10 часа работа.

http://ue.logitech.com

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция