Това е Samsung Galaxy Note II

Това е Samsung Galaxy Note II
Броени часове преди официалната премиера на дългоочаквания Samsung Galaxy Note II вече имаме пълните подробности за техническите характеристики на устройството, както и негови снимки. Те идват от източник на сайта PocketNow и до голяма степен потвърждават вече известното за смартфона. Galaxy Note II има 5.5" HD Super AMOLED дисплей с резолюция 1280х720 пиксела (съотношение 16:9), която в интерес на истината е малко по-ниска от тази на предшественика му (1280х800 пиксела). Разчита на четириядрен процесор с честота 1.6GHz, който най-вероятно е от серията Exynos, 2GB RAM и две камери с резолюция 8MP и 1.9MP.

Енергията идва от батерия с капацитет 3100 mAh (2500 mAh в Galaxy Note), но въпреки това устройството успява да бъде по-тънко с няколко десети от милиметъра - 9,4 мм вместо 9,65 мм и само с 2 грама по-тежко. Ще се предлага във варианти с 16, 32 и 64 GB вградена памет, а за още винаги може да се използва включения microSD слот. Платформата на смартфона е Android 4.1 Jelly Bean, а продажбите в Европа ще започнат през октомври в два цвята - бял и сив.

В допълнение Samsung е добавила допълнителна функционалност към писалката S-Pen, която вече е по-дълга, по-дебела и има подобрен дизайн за по-добра ергономичност. Включена е функцията Air View, която дава възможност на потребителите да видят съдържанието на галерия, писмо, запис в календара или видео само като придвижат писалката над тях (около 10 мм) без да ги отварят. Popup Play позволява гледането на видео докато се извършва някакво друго действие с устройството, а Popup Note фиксира върху екрана бележка, която се показва навсякъде в интерфейса. Quick Command е друга нова функция, която показва меню с бързи команди и е достъпна чрез жест с S-Pen. Galaxy Note II включва и приложението Screen Recorder, което за записва съдържанието на екрана.

Представянето на Samsung Galaxy Note II започва в 20:00 часа българско време и може да се проследи на живо на адрес:

https://www.facebook.com/SamsungMobile/app_366547110058162

 • Ами ей така ще го смачка : [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LUZLfNRz5tU&feature=player_embedded[/youtube]
  A4i
 • [Quote]Ноут 2 е 5.5", a таблета на Гугъл е 7", а струва в пъти по-малко. Разбира се няма гсм функция, но това е най-лесното нещо, един прост телефон с огромна батерия за разговори плюс таблета на Гугъл е в пъти по-достъпна оферта от Ноут 2. [/Quote] (yes) С една X1-01 и заспиваш..
  Boixos Nois
 • A4i, предполагам, че не си имал досега Ноут или Галакси ІІІ, за да кажеш подобна глупост. Ноут ІІ няма да е морално остарял поне до Великден догодина. Аз имам Ноут от 9 месеца и Галакси ІІІ от четири и всеки от тях продължава да е актуален. Трябва да си болен фен на ЛГ, за да твърдиш, че Оптимус ще смачка Ноут ІІ. С какво ще го смачка?! С дисплей, с памет, процесор, с батерия, или може би с камера или видео. Недей да ставаш смешен ;)
  gog88
 • [Quote]Ноут 2 е естествено подобрение на Ноут 1. По-скоро е предназначено за нови клиенти, които нямат Ноут 1, но са се замислили да купят или са чакали новите характеристики.[/Quote] Има логика, обаче работата е там че Ноут 1 нямаше конкурент, няма друг телефон с подобен размер на екрана. С други думи, който е искал си е взел и си мисля, че политиката трябваше да е да се таргетират старите собственици на Ноут 1, а не потенциалните нови. Интересно как ще ги привлекат тия нови клиенти с толкова скъп телефон и с още по-голям дисплей. Но да видим, как ще са продажбите. Ноут 2 е 5.5", a таблета на Гугъл е 7", а струва в пъти по-малко. Разбира се няма гсм функция, но това е най-лесното нещо, един прост телефон с огромна батерия за разговори плюс таблета на Гугъл е в пъти по-достъпна оферта от Ноут 2.
  osama11
 • Абе цялата работа е че тела е скъп, а само след месец-два ще е морално остарял. Optimus G ще го смачка както Хълк направи това с Локи в "Отмъстителите". [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=30lGrarz3MQ&feature=player_detailpage[/youtube]
  A4i
 • Не ти вярвам....:D
  Faith
 • [Quote]Аз моя С3 няма да го сменя поне 2-години.. [/Quote] Не ми се верва... :D
  Boixos Nois
 • [Quote]За процесора се очакваше ,че няма да е 5-та [/Quote] За смартфон от такъв висок клас и на предполагаема цена в порядъка на 1400-1500лв аз тайничко си се надявах да е с 5-та серия, 12мп камера, по-добра резолюция. А относно изказването за какво ми е тая рам и четири ядра, ами отговора е прост-след, като даваме толкова пари значи искаме най-доброто. Иначе, който има Ноут няма смисъл да взема 2-та, или С3.:) Аз моя С3 няма да го сменя поне 2-години..
  Ванката
 • Аз съм с Галакси С и затова се оглеждам за смяна :) Може и С3 като му падне още малко цената :)
  stangelov
 • Ако някой има Ноут 1 няма да вземе Ноут 2. Не си струва замяната. За какво точно ще е жизненоважна 2гб памет? Или 4-ядрен процесор на такова устройство? Да е фулл хд таблет разбирам, ама тук..... Ноут 2 е естествено подобрение на Ноут 1. По-скоро е предназначено за нови клиенти, които нямат Ноут 1, но са се замислили да купят или са чакали новите характеристики.
  djfroggy
 • Добър е спор няма, но някак си на нас ни се иска да има по-голям скок между моделите. Ако човек има Ноут 1, какво ще го накара да си вземе 2?
  osama11
 • Винаги може да е по-добре ,но според мен това си е доста добър телефон. Само ,че сега ще почнат съпоставки с LG Optimus G и темата ще стане поредния махленски спор :) За процесора се очакваше ,че няма да е 5-та серия, но си признавам ,че до последно се надявах за 12 MP камера.
  stangelov
 • Очаквах всъщност повече от Ноут 2 а е една крачка назад по-голям дисплей с по-ниска резолюция. Очаквах 5-та серия Ексинъс всъщност нищо повече не мога да очаквам от този модел спрямо С3 освен писалката...сега видях че е с 2гб рам
  Ванката