LTE било същото като 3G според английски оператор

LTE било същото като 3G според английски оператор
Президентът на английския оператор Three UK Дейвид Дайсън се изказа доста пренебрежително за новите LTE мрежи и спомена, че ръководената от него компания няма намерение да избързва с пускането на LTE услуги, въпреки че закупи съответния лиценз. Според Дайсън за момента LTE не предлага нищо повече от съществуващата HSPA+ мрежа, с изключение на това, че намалява значително живота на батерията на мобилните устройства.

Шефът на Three UK подчертава, че скоростите, осигурявани от сегашните версии на LTE, са напълно съпоставими с това, което клиентите получават от съществуващата мрежа, и че именно поради това компанията няма намерение да форсира изграждането на LTE, което смята да пусне към края на годината в Англия.

http://www.theregister.co.uk/2013/03/27/3g_results/

  • Eто още малко за LTE в Англия... EE claims its 4G network currently offers [B]average download speeds of 16Mbps [/B]and peak speeds of 50Mbps. That average speed sounds about right, [B]but the 50Mbps claim is nowhere near what we\'ve seen from EE\'s network in real-world use[/B]. Реално в момента в България има доказано измерени от потребители от този форум скорости на 3G от 10+ мегабита в мрежите и на Мтел и на Виваком. Разлика има, но в никакъв случай не е фрапираща за момента. Освен това LTE мрежата на EE в Англия eдва ли е кой знае колко натоварена към момента като се има предвид, че повечето телефони не поддържат LTE. Като почнат да го ползват масово и тия 16 Mbit ще станат утопия.
    Emuhead
  • И в двата случая ще влезнеш в интернет за около 2-3 сек. И на мен ми се струва това LTE пълна глупост при положение, че 50 mpbs интернет на download са напълно достатъчни за каквото и да било, а смартфоните са ограничени до 42 mpbs, но какъв чеп от тях като имаш ограничен трафик.... 50 мб, 1гб и т.н.... Когато скапаните оператори махнат ограничението на трафика на мобилен интернет както при домашния ти интернет у вас чак тогава може да говорим за скорости...
    Wallker
  • Е, теоретично 3G поддържа почти 50 Mb/s, отделен въпрос е кога и как можеш да достигнеш тези скорости. Но аз не си и мисля, че при LTE ще можеш да ползваш постоянно 100 Mb/s. Така че може и да има истина в думите му. Всъщност спорния момент е доколко операторите ще могат да си изплатят вложените пари и дали си заслужава инвестицията от тяхна страна.
    agb